Region

Svet

Kornelije Kovač: Davorov glas je i dalje veoma poseban i magičan

Najveće zvezde sa ex-yu prostora pevaće 10. oktobra u Beogradu najveće hitove legendarnih Indeksa.

Kornelije Kovač: Davorov glas je i dalje veoma poseban i magičan



Četvrti koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine" koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije biće održan 10. oktobra u Velikoj dvorani Sava centra, sa početkom od 20 časova. Ulaznice za koncert po ceni od 1500, 1900 i 2300 dinara se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton i svim prodajnim mestima Eventima.



Preostali članovi benda sa brojnim prijateljima će oživeti uspomenu na Davorina Popovića, Slobodana-Bodu Kovačevića, Đoku Kisića, Đorđa Novkovića i Enca Lesića (koji je i tvorac hita "Sve ove godine") i nezaboravne hitove Indexa.

"Divno drugarsko iskustvo iz SSSR-a sa turneje po evropskom delu SSSR-a i sa
Intervju sa Fadilom Redžićem: Indexi i prijatelji su za mene nešto najlepše (Foto)
Opatijskog festivala, iz studija Radio Sarajeva u Daniela Ozme 7, od prvih Indexa i njihovih igranki i nastupa u SLOZI. Svi mi koji smo prošli sa njima godine kada se kalio muzički stil, radili zajednički aranžmani, kada smo učili jedni od drugih i kada smo sticali neprocenjiva iskustva 60-ih godina, putovanja, devojke, popularnost ... zajednicka mladost",  priseća se nekadašnji član grupe Indexi, Bata Kovač.
 
"Neki od njih su otišli i odneli sa sobom ono što je nekad bilo zajedničko, a mi koji smo ostali i dalje pričamo sa njima kad na sceni začujemo Bodin solo u Plimi, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nesto veoma posebno i magično", rekao je Kovač, i još dodaje: "Bilo je a biće još dugo u budućnosti ono što su (ili smo kao Indexi) ostavili u amanet današnjim generacijama".
 
Kornelije Kovač, naš poznati aranžer, pijanista, kompzitor, pridružio se Indexima 1966.godine i sa njima već sledeće godine svira na turneji po SSSR-u. Za Indexe Kovač je napisao pesme "Boj na Mišaru" i "Ako jednom budeš sama". Radeći sa Indexima, Kovač je stekao ime kompozitora i instrumentaliste, ali po odsluženju vojnog roka donosi odluku da se preseli u Beograd i pokuša nešto svoje. Prošle godine u oktobru Bata Kovač je proslavio 50 godina rada.

Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz
Indexi i prijatelji: Koncert posvećen Davorinu, Bodi, Đoki, Đorđu i Encu (Foto)
raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.

"Sanjam", "Svijet u kojem živim", "Bacila je sve niz rijeku", "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Balada", "Ti si mi bila u svemu naj", "Jutro će promijeniti sve" su samo od nekih pesama koje ćemo čuti u 10. oktobra u Sava centru. Organizatori najavljuju da će ovaj koncert "Sve ove godine", nazvan po možda najvećem hitu čuvene grupe, biti dvočasovni put kroz vreme, prepun emocija i dobre energije.

Podsećamo da se prvi koncert  održava u Zagrebu, 9. oktobra 2013. u koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", zatim 10. oktobra u beogradskom Sava centru, a 11. oktobra u Osijeku u sportskoj dvorani "Zrinjevac".

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>