Region

Svet

Sergej Ćetković: Kristinina i moja ljubav je za ceo život

37-godišnji Sergej Ćetković pažljivo je gradio karijeru jednog od najpopularnijih pop pevača na ovim prostorima, kvalitetnim pesmama i odličnim koncertima. I dalje je, kao prvog dana, zaljubljen u svoju suprugu Kristinu sa kojom je već petnaest godina.

Sergej Ćetković: Kristinina i moja ljubav je za ceo život



Harizmatični kantautor iz Podgorice publiku je osvojio divnim melodijama, emotivnim pevanjem, skromnošću i iskrenošću. Sa markantnom sugrađankom venčao se 1999. Danas ovaj bračni par živi u Beogradu i sa velikom ljubavlju odgaja dve devojčice koje su usvojili. Pošto im je život obogatila kćerka Lola, koja je postala deo porodice 2010, prošle godine njihova skladna zajednica uvećana je za još jednog člana, devojčicu Milu.

Posle dve godine, ponovo ste održali niz koncerata u rodnoj Crnoj Gori. Kakav je osećaj pevati pred svojima? Mnogi kažu da je najteže nastupiti u rodnom mestu.

"Uvek govorim da najveću tremu osećam kada nastupam pred svojom prvom publikom, u rodnom gradu. Valjda želja da opravdam uspeh koji sam stekao van Crne Gore na neki način diktira i jače emocije i veću odgovornost. U suštini, radujem se svakom koncertu jer svaki donese nešto novo i drugačije. Želim da moja publika uživa u mojoj muzici, trudim se da prenesem što više pozitivne energije i da svaka noć bude za pamćenje, posle koje će svi biti puni utisaka, ispunjeni i zadovoljni."

Koliko vam znači mišljenje supruge dok stvarate pesme? Da li je i ona muzikalna?

"Kristina je moj najveći i najbolji kritičar, jer moju muziku posmatra kao i svaki obični slušalac. Mišljenje mojih kolega i ljudi iz branše uvek stavljam na poslednje mesto, jer najvažnije je da melodija i tekst dopru do običnih ljudi, neopterećenih produkcijom, aranžmanima i pitanjima da li je bolje odsvirati solo na klaviru ili gitari. Period kada krenem sa pisanjem novih pesama prepun je smešnih situacija, kada posle nekoliko sati rada, onako usplahiren i zadovoljan, pozovem Kristinu da čuje novu pesmu. Ispevam se "muški", iz petnih žila, obuzet inspiracijom i uputim pogled ka njoj, sa velikim znakom pitanja "šta misliš", a ona mi kaže: "Lepo je, ali možeš ti to bolje"."

Ko je zreliji po razmišljanju, vi ili supruga? Koga vodi razum, a koga srce u vašem zajedničkom donošenju oduka o stvarima koje se tiču porodice?

"Što se zrelosti tiče tu smo jednaki, ali kad su u pitanju razum i srce, tu se razlikujemo. Ja sam taj koji stalno razmišlja o sigurnosti svoje dece, pa priznajem da ponekad malo i preterujem u tome. Kristina je smirenija i opuštenija od mene i dozvolila bi im sve što požele, bilo da je igra u parku, vožnja biciklom ili neka druga aktivnost.

Verujete li u ljubav za ceo život?

"Verujem, jer sam jednu takvu pronašao pre petnaest godina, ljubomorno je čuvam i nadam se da će trajati ceo život."

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Hello

Viber

Izvor: Svet Plus


>