Zdravlje

Ljubav

Najbolji način da istopite ljubavne jastučiće oko stomaka

U nastojanju da smanje količinu sala na bočnim stranama stomaka, mnogi se pogrešno usredsređuju na stomačne vežbe, umesto da to područje "napadnu" na pravi način.

Najbolji način da istopite ljubavne jastučiće oko stomaka



Postoje tajni recepti za efikasno topljenje takozvanih "ljubavnih ručki", odnosno sala sa bočnih strana stomaka, postoje barem pravi i pogrešni načini na koje možete da ih napadnete. "Previše ljudi se usredsređuje na stomačne vežbe, ali ako želite da se oslobodite 'ljubavnih ručki', potrebno je više od toga - da zategnete mišiće sa strana, dovedete srčani ritam u zonu za gubljenje kilograma (60-75 procenata od vašeg maksimalnog srčanog ritma) i počnite zdravije da se hranite", ističe trener Džošua Kozak. Ovaj šestominutni trening sastoji se od tri vežbe koje se rade u četiri serije od po 30 sekundi, a to možete da učinite i kod kuće, bez ijednog sportskog rekvizita.

Stanite tako da stopala budu razmaknuta u širini ramena, čučnite da težina tela bude oslonjena na zadnjicu dok rukama pokušavate da dotaknete pod. U tom položaju skokom izbacite noge na levu stranu, pa poskočite u centar, a onda uvis, tako da ruke budu dignute iznad glave. Ponovite vežbu na desnu stranu.

Lezite na stranu, ispruženih i spojenih nogu. Ruku savijte u laktu, u ravni ramena i počnite da podižete kukove sa poda. Spustite ih, pa opet podignite u početni položaj. Ponavljajte 15 sekundi, zatim vežbu uradite na drugom boku. Da bi vežba bila teža a samim tim delotvornija, tokom izvođenja istih pokreta, savijenu ruku potpuno ispravite.

Stanite raširenih stopala i ispružite se visoko na jednu stranu, pa simultano koleno sa te strane podignite i spustite. Približite lakat ka kolenu i stegnite bočne mišiće stomaka. Vratite ruku i nogu u opuštajući položaj i ponovite pokret sa suprotne strane.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: psychologies.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>