Region

Svet

Deep Purple: Koncert u Areni 18. februara (Video)

Deep Purple nastupiće 18. februara u Areni, u okviru promocije novog albuma "Now what". Prvi put su gostovali kod nas davne 1975, a ovo će im biti četvrti nastup pred beogradskom publikom.

Deep Purple: Koncert u Areni 18. februara (Video)



Cene ulaznica biće saopštene do kraja nedelje.

Dolaze pevač Ijan Gilan, gitarista Stiv Mors, klavijaturista Don Ejri, basista Rodžer Glover i bubnjar Ijan Pejs, saopštila je "Avalon" produkcija.

Bend je osnovan 1968. u Hertfordu, i zajedno sa Led Zeppelin i Black Sabbath čini "nesveto trojstvo britanskog tvrdog zvuka" sedamdesetih godina. U "Ginisovu knjigu rekorda" ušli su 1975. kao najglasniji bend na svetu, a u karijeri dugoj 45 godina prodali su više od 100 miliona primeraka albuma.

Promovisaće 19. album, objavljen u aprilu ove godine, ali će počastiti domaću publiku i hitovima iz višedecenijske karijere kao što su "Black night", "Hush", "Highway star", "Smoke on the water2, "Hard loving man" i drugi.

Bend iza sebe ima i neverovatna 34 koncertna albuma, uz 27 objavljenih best-of komplilacija, koje ukupno čine jedan od najvećih tiraža u istoriji muzike! Sa ukupno 27 turneja u karijeri, Deep Purple se sa pravom smatraju za jedan od najvećih rok bendova svih vremena koji je ujedno poznat po odličnim nastupima i energijom  na koju se i danas ugledaju generacije mladih muzičara.

Pogledajte atmosferu sa jednog od koncerata ovog proleća.



Autor: B.B.
Izvor: Mondo
Foto: roundhouse.org.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>