Svet

Region

Trijumf Breaking Bad na 65. dodeli Emi nagrada (Foto+Video)

Drama "Breaking Bad", sumorna priča o profesoru hemije koji postaje narko kralj, prvi put je sinoć dobila Emija za najbolju dramsku seriju.

Trijumf Breaking Bad na 65. dodeli Emi nagrada (Foto+Video)



AMC-ova serija, čija će poslednja epizoda biti emitovana iduće sedmice, promenila je televizijski svet i posle sinoćnjeg uspeha "zapalila" internet zajednicu.

"Mislim da naša serija ne bi potrajala duže od dve sezone da nije bilo servisa 'video na zahtev' i interneta gde su ljudi četovali", rekao je tvorac serije Vins Džiligan. "Zaista su nas držali na dobrom putu. Ovo je smelo novo doba."

Emija za najbolju komediju dobila je "Moderna porodica", stilizovana serija nacionalne mreže ABC o nekonvencionalni porodicama. Ovo je četvrti uzastopni Emi za ovu seriju.

Emije dodeljuje Akademija televizijskih umetnosti i nauka i, kao priznanje promenama u televiziji, domaćin Nil Patrik Haris otvorio je ceremoniju zatvoren u sobu sa više programa na ekramina u pokušaju da "uhvati" svaku epizodu.

"Trenutno gledam epizodu 'Američke horor priče' koja ide na mojim sočivima", našalio se Haris u Nokia teatru u Los Anđelesu.


Foto: usatoday.com

Najnoviji igrač u TV industriji, onlajn striming kompanija Netfliks nije uspela da pokupi priznanja u kategorijama za najbolju dramu i glumačka ostvarenja za svoj politički triler "House of Cards" (Kuća od karata), ali je dobila Emija za režiju i bila je glavna tema razgovora iza scene zbog toga što su originalni program "okačili" pravo na Internet.

Veteran, kablovski HBO koji je imao 108 nominacija i dalje je sila na koju treba računati na televiziji gde je Netfliks promenio dosadašnji način rada.


Foto: mirror.co.uk

Džef Denijels koji igra spikera u seriji HBO-a "The Newsroom" (Redakcija) dobitnik je Emija za najbolju mušku ulogu u drami, dok je Kler Dejns drugu godinu za redom dobila Emija za ulogu bipolarnog CIA agenta u seriji "Domovina".

"Nisam očekivao ovo", rekao je Denijels koji se za nagradu nadmetao sa Voltom Vajtom (Breaking Bad) i KEvinom Spejsijem (Kuća od karata).

HBO je trijumfovao i u kategoriji najbolja miniserija/film sa ostvarenjem "Behind the Candelabra" (Iza kandelabra) gde je Majkl Daglas dovio nagradu za ulogu živopisnog pijaniste Liberačija.


Foto: usatoday.com

"Zaslužuješ pola ovoga", rekao je Daglas svom kolegi Metu Dejonu koji je u filmu igrao njegovog ljubavnika i koji je takođe bio nominovan za Emija. "Hoćeš gornji ili donji deo?"

Glumačke nagrade u komediji nisu bile toliko iznenađujuće. Džulija Luis-Drajfus dobila je Emija drugu godinu za redom za ulogu potpredsednice SAD Seline MEjer u "Veep" HBO-a.

Džim Parsons je treći put dobio nagradu za ulogu Šeldona Kupera u CBS-ovoj seriji "Štreberi" (The Big Bang Theory).


Foto: foxnews.com

Među glavnim gubitnicima sinoćnje ceremonije su "Američka horor priča: Azil" koja je imala 17 nominacija, a osvojila je samo dve nagrade i fantazija HBO-a "Igra prestola" koja je sa 16 nominacija otišla kući sa svega dve tehničke nagrade.

"Breaking Bad" je bio nominovan u 10 kategorija, a osvojio je tri nagrade. Čini se, prenose mediji, da su dobar tajming i skok gledanosti bili na njegovoj strani.


Foto: foxnews.com

AMC je posleđu sezonu "Breaking Bad"-a podelio u dve povećavši tako gledanost, ali i priču po društvenim medijima baš na vreme za Emije.



Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: thestar.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>