Region

Svet

Region

Večeras počinje 47. Bitef

Na sceni Pozorišta na Terazijama večeras počinje 47. Beogradski internacionalni teatarski festival Bitef, koji će zvanično otvoriti doajen srpske i ex-yu režije Dejan Mijač.

Večeras počinje 47. Bitef



Prva predstava u glavnom programu je "Before Your Very Eyes" nemačko-britanskog kolektiva "Gob Skvod" iz Berlina, u koprodukciji sa teatrom Campo iz Belgije.

Do 1. oktobra u Beogradu i Novom Sadu u takmičarskoj selekciji biće izvedeno 12 predstava iz Nemačke, Mađarske, Češke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koje su odabrali umetnički direktor Jovan Ćirilov i rediteljka Anja Suša.

Za zatvaranje Bitefa najavljena je predstava "Teško je biti Bog" slavnog mađarskog autora Kornela Mundruca, koju će u specijalnom prostoru u Brodogradilištu Beograd izvesti Proton Cinema + Theatre iz Budimpešte. Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu dodeliće međunarodni žiri čiji je predsednik dramaturg iz Nemačke Kristijan Holćauner.

Festival se održava pod sloganom "Teško je biti", ali će i ove godine imati tradicionalne prateće programe - Bitef polifonija, Bitef na fimu...

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>