Region

Svet

Vladimir Stojković krstio sina bez prisustva majke, Bojana šokirana! (Foto)

Vladimir Stojković prekjuče je krstio dvoipogodišnjeg sina Lava u manastiru Fenek u blizini Jakova bez znanja detetove majke Bojane Rajić.

Vladimir Stojković krstio sina bez prisustva majke, Bojana šokirana! (Foto)



S obzirom na činjenicu da je golman Partizana trenutno u brakorazvodnoj parnici s manekenkom i da oni ne komuniciraju, on je obavezu oko ovog svetog čina preuzeo na sebe. Njihovog sina krstio je otac Makarije Ristić u prisustvu kuma Slavena Kovačevića i nekoliko golmanovih prijatelja, koje je Stojke potom odveo na ručak u obližnji restoran. Ekipa Kurira došla je na lice mesta, ali Stojković nije želeo prisustvo medija. Međutim, ipak smo uspeli da napravimo nekoliko slika.

"Stojke je Lava hteo da krsti za prvi rođendan, ali nikako nije uspeo da to uklopi s poslovnim obavezama. Stalno se žalio prijateljima kako dete mora što pre da bude kršteno. On potiče iz patrijarhalne porodice i poštuje crkvu i običaje. Nije obavestio Bojanu da će krstiti Lava jer s njom ima kontakt samo preko sinovljevih dadilja. Možda nije trebalo tako da postupi, ali bitno je da je kao otac ispunio svoju obavezu", rekao je naš izvor.


Foto: Damir Dervišagić

Pozvali smo Stojkovića, koji nam je potvrdio da Bojanu nije obavestio da će krstiti Lava: "Krstio sam svog sina. Odavno sam to planirao, ali mi obaveze nisu dozvolile da to učinim ranije. Odabrao sam ovaj manastir jer mi je posebno drag i uradio sam sve po običajima. Kad smo se Bojana i ja razišli, rekao sam joj da ću ja krstiti Lava, ali ona nije znala kad će to biti".

Pozvali smo i Bojanu Rajić, koja je od nas saznala da joj je dete kršteno. Nju je to saznanje šokiralo. "Ne, nemoguće! Ne verujem u to! Nije moguće da je to uradio!", besnela je Bojana i spustila slušalicu.

Dušana Stokanović, koji je više od 20 godina zaposlen u Srpskoj patrijaršiji je rekao da, po njegovom mišljenju, za krštenje deteta nije potrebna saglasnost oba roditelja.

"Mislim da nije potrebna saglasnost oba roditelja, čak nisam siguran da tako nešto izričito negde piše, ali gotovo sam siguran da nije potrebno. Dosta od svog veka koji nije tako kratak proveo sam sarađujući s novinarima, zato vam to i govorim. Takođe nije potrebno da roditelji budu kršteni", kaže Stokanović.

Vladimir Stojković nije jedina poznata ličnost koja je dete krstila bez znanja supruge. Severina Vučković je pre godinu dana krstila sina Aleksandra u katoličkoj crkvi, bez znanja detetovog oca Milana Popovića. Takođe je i Leontina Vukomanović, pola godine pre Seve, krstila ćerkicu Luciju ne obavestivši bivšeg supruga Filipa Pata.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>