Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Osnovne razlike između zaljubljenosti i ljubavi

Osnovna razlika između ljubavi i zaljubljenosti se najbolje može objasniti na primeru sladoleda i grožđa. Sladoled vas brzo privuče i zanese svojim ukusom, dok je grožđe možda samo u početku kiselo, ali za sobom ostavlja sladak ukus.

Osnovne razlike između zaljubljenosti i ljubaviSladoled je nezdrav, a grožđe veoma zdravo. Zaljubljenost je više nalik sladoledu, a ljubav grožđu. Iako su i zaljubljenost I ljubav jaka osećanja prema drugoj osobi, često se brkaju. Dok je zaljubljenost trenutna, ljubav je trajna.

Od suptilnih do očiglednih, pročitajte koje su brojne razlike između zaljubljenosti i ljubavi...

Strast i privrženost


Strast je osnovno svojstvo zaljubljenosti. Privlačite jedno drugo bez intenzivnijih osećanja. U pitanju je samo seksualna naklonost prema drugoj osobi koja traje sve dok je veza sveža, a posle toga nestaje. Privrženost je osnova na kojoj se razvija ljubav. Ona vremenom jača i postaje intenzivnija.

Površnost i zrelost

Bez sumnje zaljubljenost je površna, jer je bazirana na trenutku - trenutnoj privlačnosti i zadovoljstvu. Sa druge strane, ljubav je zrelije osećanje. Jasno razumete šta je dobro, a šta loše i na kraju vas to usrećuje.

Opsesija i posvećenost

Opsesija je prava reč koja objašnjava zaljubljenost. To je samo simpatija ili fizička privlačnost prema drugoj osobi. Ukoliko se ne ostvari, nastupa bes i ljubomora. Ljubav je potpuno suprotan osećaj. Osoba će biti strpljiva i spremna da prihvati bilo koji izazov. Osoba koja voli će se truditi da reši eventualne probleme, a ne da jednostavno odustane. U ljubavi uvek postoji osećaj pripadnosti i predanosti, što se nikada ne može očekivati kod zaljubljenosti.

Sigurnost i nesigurnost

U ljubavi postoji ogromna sigurnost. To je tako, jer šta god da se desi, osoba koja vas voli neće vas ostaviti. Ukoliko ste samo zaljubljeni, uvek postoji nesigurnost da partner može da vas ostavi ili prevari.

Predivno i zastrašujuće

Ljubav je bez sumnje predivno i zdravo osećanje. Lepota ljubavi proizilazi iz činjenice da postoji zrelo prihvatanje partnerovih nesavršenstava. Prihvatate nekoga kakav jeste i to je divna stvar. Sa druge strane, zaljubljenost je zastrašujuća jer ne postoji obavezanost i uvek ste zabrinuti za partnerovu iskrenost. Zaljubljenost je uobičajena među mladima, a kako postajete stariji shvatate razliku između trenutnog osećanja i ljubavi.

Autor: B.B.
Izvor: Super žena
Foto: becomegorgeous.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>