Lepota

Ljubav & Sex

SOS za osveženje farbane kose

Vaša boja kose se pomalo isprala, što se najviše primećuje upravo nakon leta i želeli biste je hitno osvežiti na prirodan način, bez dodatnih hemikalija koje će je samo još više oštetiti? Evo kako ćete to učiniti.

SOS za osveženje farbane koseKamilica i limun za plavuše

Imate li plavu kosu, nakon pranja isperite je čajem od kamilice u koji ste dodali sok sveže isceđenog limuna. Želite li svetloj kosi vratiti sjaj, možete se poslužiti i drugim trikom - operite kosu u čaju od ruzmarina.

Crni čaj, kafa i kakao za tamnokose

Smeđe farbanu kosu isperite crnim čajem, zatim čajem od kadulje ili pak malo jačom crnom kafom. Boju joj možete obnoviti i maskom koju ćete napraviti od pet kašika kakaa u prahu, malo meda i pola jogurta.

Šargarepa i cvekla za novi sjaj crvene kose

Crveno farbanu kosu valja isprati čajem od sleza, a preporučljivo je i izmiksati masku od nekoliko šargarepica ili cvekle (zavisno o željenoj nijansi crvene), malo meda i par kašika jogurta, i držati je najmanje sat vremena na kosi.

Za pojačavanje bakarnih tonova trebalo bi da dodate i šaku brusnica. A želite li ljubičasti sjaj, napravite masku od zrelih bobica zove.

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: womansday.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>