Zdravlje

Ljubav

Zašto su žene s oblinama u prednosti?

Rezultati nedavno sprovedene studije pokazali su da su žene koje imaju obline inteligentnije za razliku od žena ravnije građe, kao i njihova deca.

Zašto su žene s oblinama u prednosti?



Žene koje su odbarene oblinama obično imaju inteligentniju decu, pokazali su rezultati istraživanja Univerziteta u Kaliforniji, koje je trajalo od 1984. do 1994. godine. Poželjan oblik tela koji se dovodi u direktnu vezu s inteligencijom opisuje žene sa širim kukovima i užim strukom.

Naučnici objašnjavaju da su otkrili zašto je to tako. Naime, žene sa oblinama skladište više omega-3 masnih kiselina u svojim telima, što je neophodno za pravilan razvoj detetovog mozga tokom trudnoće. Gojazne žene pak, imaju višak Omega-6 masnih kiselina što je štetno za razvoj deteta, dok mršavim ženama manjka i jednih i drugih kiselina.

Studija je takođe pronašla da višak u gornjem delu tela ima negativan efekat na snadbevanje masnim kiselinama neophodnim za neurorazvoj, dok je taj višak i donjem delu tela poželjan. Stoga, naučnici tvrde da je odnos kukova i struka dobar pokazatelj kognitivnih sposobnosti žene i njenog potomstva.

Autor: B.B.
Izvor: Super žena
Foto: iam.beyonce.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>