Region

Svet

Novak Đoković otvara polufinale Dejvis kupa: Nikad nisam umoran za svoju zemlju! (Foto)

Prvi teniser sveta Novak Đoković otvoriće polufinale Dejvis kupa u beogradskoj Kombank Areni protiv Kanade.

Novak Đoković otvara polufinale Dejvis kupa: Nikad nisam umoran za svoju zemlju! (Foto)



Kako je odlučeno žrebom, svetski reket broj jedan Novak Đoković i Vasek Pospišil sastaće se u prvom meču polufinala Dejvis kupa između Srbije i Kanade u petak, a posle tog susreta na teren će izaći Janko Tipsarević protiv najboljeg kanadskog tenisera Miloša Raonića.

Svetski teniser boj jedan je u Beogradu izjavio da je spreman za predstojeću borbu sa reprezentacijom Kanade i da očekuje pobedu.

"Stigao sam juče i iako sam umoran, osećam se zdravim i motivisanim da igram za svoju zemlju. Ovo mi nije prvi put da imam samo dva dana za pripreme za meč. Isto se desilo i 2010. godine kada smo osvojili trofej Dejvis kupa, takođe i 2011. godine", rekao je Ðoković na konferenciji za novinare u Areni.


Foto: AP/ Marko Drobnjakovic

Naš igrač od koga se svakako najviše očekuje, rekao je da je Kanada reprezentacija koja zaslužuje svaki respekt, ali da će Srbija imati veliku prednost u vidu domaćeg terena. "Kanada nije za potcenjivanje. Ipak,mislim da ćemo uspeti da uđemo u finale zahvaljujući podršci sjajne beogradske publike", naveo je Ðoković.

Novak je, takođe, napomenuo da je Dejvis kup specifično takmičenje koje donosi veliku motivaciju za igrače.

"Svi znamo koliko je Dejvis kup jedinstveno takmičenje i izvor inspiracije svih igrača da grade svoje individualne karijere, što smo na kraju i doživeli 2010. godine osvojivši trofej", rekao je Ðoković. Poručio je i da je vrlo važno da se Arena napuni do poslednjeg mesta kako bi se ponovili lepi trenuci od pre tri godine.

"Živimo za ovaj susret", završio je Đoković.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>