Svet

Region

Novak Đoković organizovao drugu dobrotvornu gala večeru! (Foto)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković okupio je veliki broj sportista, foto-modela, glumaca i brojnih uglednih javnih ličnosti iz celog sveta na sinoćnjoj dobrotvornoj večeri u Njujorku, gde su sakupljana sredstva za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Novak Đoković organizovao drugu dobrotvornu gala večeru! (Foto)



Uz Novaka, važno mesto na trećem po redu humanitarnom događaju (prethodna dva održana u Njujorku prošle godine i letos u Londonu, gde je ukupno skupljeno oko 3.2 miliona dolara), zauzimao je globalni direktor NDF Milutin Gatsby, izvršni direktor Fondacije Jelena Ristić, kao i domaćini večere u ulozi “predsedavajućih”, poznata holivudska imena Kejt Hadson i Goldi Hon, modni magnati Tomi i Di Hilfiger, Dona Karan, top-model Naomi Kempbel, Harvi Vajnštajn, filmski producent i Ronald Burkle, biznismen. U centru pažnje biće i globalni ambasador NDF Vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, kao i predstavnici Fondacije Princeze Šarlin od Monaka.

Dobrotvorni događaj počeo je sinoć u 19.30 časova po njujorškom vremenu, u svečanoj sali “Capitale”, prigodnim koktelom. Sat vremena kasnije, od 20.30 počela je večera, na kojoj je upriličena aukcija, sa brojnim vrednim i interesantnim predmetima za nadmetanje. Uskoro bi trebalo da bude poznato i koliko je novca skupljeno za buduće akcije Fondacije “Novak Đokovića”.



Zvanice, koje su prošle crvenim tepihom su Olivia Palermo, model i glumica, Karolina Kurkova, top model kompanije Victoria’s Secret, Moli Sims, glumica i model, Kevin Spejsi, holivudska zvezda, Kendis Svonpul, top model, Kamila Alves, brazilska manekenka i dizajner (supruga Metjua Mekonahija), Megan Markle, glumica i model, Mehkad Bruks, maneken i glumac, Džesika Hart, australijski top model, Stavros Niarhos, grčki poslovni magnat u sferi brodogradnje, Džimi Konors i Džon Mekinro, legendarni teniseri, Džes Metkalf, glumac, Ane V, ruska manekenka, Toni Garn, top model i devojka Leonarda di Kaprija, Niki Hilton, praunuka slavnog Konrada Hiltona i sestra Paris Hilton, Rajan Lohte, jedan od najboljih plivača svih vremena, Džordan Dan, britanska manekenka, Vladimir Restoin Roitfeld, trgovac umetninama, Dri Hemingvej, praunuka Ernesta Hemingveja, model i glumica…

U pauzi između aukcijskog nadmetanja goste su animirati mentalista Lior Suhard, čuveni američki džez pijanista Erik Luis ELEW, i svetski šampion u brejkdensu BBoy Neguin.

Misija Fondacije jeste da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji. Fondacija sarađuje sa lokalnim organizacijama koje dele slične vrednosti na uvođenju novih usluga i stvaranju boljih uslova za obrazovanje i rani razvoj mališana.



Autor: M.P.
Izvor: Svet
Foto: Tanjug, Fame

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>