Region

Svet

Zdravko Čolić dobitnik nagrade Isa-beg Isaković

U narodnom pozorištu u Sarajevu po osmi put su dodeljene nagrade "Isa-beg Isaković" najznačajnijim prijateljima glavnog grada Bosne i Hercegovine, čiji je osnivač bio upravo Isa-beg, jedna od najznačajnijih ličnosti iz osmanskog perioda.

Zdravko Čolić dobitnik nagrade Isa-beg IsakovićPriznanja su dodeljena u pet kategorija - pevačici sevdalinki Bebi Selimović, restauratoru Nihadu Čengiću, aktivistkinji Saneli Dženkins, lekaru Vjekoslavu Gercu i pop megazvezdi Zdravku Čoliću u oblasti umetnosti.

U obrazloženju je navedeno da je Čola jedan od najvećih živih umetnika ne samo u BiH, već i u čitavoj regiji. Kao tri najznačajnija datuma u svom životu, Čolić je u obraćanju gostima, među kojima su bile mnogobrojne zvanice iz kulturnog, javnog, političkog i diplomatskog života, naveo 1972. godinu, kada je pobedio na "Šlageru sezone", dan kada je diplomirao i noć dodele kada je primio nagradu svog rodnog grada.

"To je priznanje grada u kojem sam rođen, odrastao, usavršio školovanje, zaljubljivao se, napravio karijeru i, kao da taj grad kaže: "Idi, pevaj po svetu, pevaj ljudima, širi dobre vibracije glasom, svojom energijom i uvek se vraćaj u svoje Sarajevo", naglasio je Čolić.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>