Zdravlje

Ljubav

Kako da vam kosa brže raste?

Zažalile ste zbog nove kratke frizure? Pre nego što kupite periku, probajte neke od sledećih metoda koje će pospešiti rast vaše kose.

Kako da vam kosa brže raste?



Piling kože glave

Verovatno ste radile piling lica ili tela, ali male su verovatnoće da ste isto činile i sa kožom glave. Međutim, ukoliko želite da vam kosa brže raste podstrek joj možete dati pilingom skalpa. Potrebna vam je samo četka za kosu sa mekim dlakama. Ujutru ili uveče lagano raščešjajte pramen po pramen kose od samog korena pa do vrhova. Stimulisaćete cirkulaciju, a time time i brži rast kose.

Jedite proteine

Vlakna kose sačinjena su uglavnom od proteina, dodajući iste ishrani povećaćete nivo proteina koji će podstaći brži rast vaše kose. Namirnice bogate proteinima su spanać, kelj, jaja, riba, piletina i orasi. Nahranite vašu kosu iznutra.

Masirajte glavu

Pretpostavljamo da volite masažu glave, ali pored toga što je opuštajuća i neverovatno prijatna, može otčepiti zapušene folikule dlake i na taj način stimulisati rast kose. Sledeći put tokom pranja kose, malo duže se zadržite na masaži glave i kosa će vam biti zahvalna.

Uzimajte vitamine

Nekoliko je suplemenata koje možete koristiti ne biste li pospešili rast kose. To je vitamin B7 ili biotin, zatim cink, gvožđe i riblje ulje.

Autor: B.B.
Izvor: Cosmopolitan
Foto: morefashionable.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>