Svet

Region

Novak Đoković sjajnom igrom do finala US Opena: Zbog ovoga se trenira i živi! (Foto)

Brilijantni Novak Đoković plasirao se u finale US Opena posle fantastičnog meča i pet setova protiv Stanislasa Vavrinke! Za sada, odbranio je prvu poziciju na ATP listi.

Novak Đoković sjajnom igrom do finala US Opena: Zbog ovoga se trenira i živi! (Foto)



Četiri časa i 12 minuta trajala je borba Novaka Đokovića u subotu popodne po njujorškom, uveče po beogradskom vremenu da sačuva status "Broja 1" i ne doživi sudbinu branioca titule na US Openu.

Na Tantalove muke stavio je Novaka sjajni Stanislas Vavrinka, ali je Đoković pred oduševljenom publikom na "Artur Ešu" odbio da se preda poput Endija Mareja pre dva
Novak Đoković u polufinalu US Opena! Ove godine bez greške! (Video)
dana. Bio je na set od eliminacije u polufinalu US Opena, što bi automatski značilo da će narednog ponedeljka Rafael Nadal biti novi-stari "Broj 1". Jedan set možda je blizu u nekim situacijama, ali za Vavrinku je bilo jako daleko s obzirom na to da je s druge strane bio Đoković.


Foto: liberation.fr

Uprkos tome što je u prvom setu prikazao igru nedostojnu svog renomea, u trećem odigrao jeziv gem koji ga je koštao gubitka seta, Đoković je po vetru uspeo da pronađe mir i samopouzdanje i da po ko zna koji put u karijeri preokrene gren slem triler u svoju korist: Novak Đoković - Stanislas Vavrinka 2:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, 6:4!

Nole se plasirao u 12. gren slem finale u karijeri u kojem će igrati za sedmu titulu. Duel u ponedeljak u 23 časa po našem vremenu, protiv Rafaela Nadala, biće mu peto finale na "Flašing Medouzu", a četvrto uzastopno.

"Ovo su mečevi zbog kojih se trenira i zbog kojih se živi. Čestitam Vavrinki na velikoj borbi. Sten je bio agresivniji i igrao je bolje u ovom meču. Ja sam se borio i pokušavao da se prilagodim. Nije bilo lako, morao sam mnogo da se borim, nisam igrao kao što sam želeo, ali srećan sam, jer kada je bilo najvažnije odigrao sam najbolje", rekao je Đoković.

Posebno napet bio je treći gem petog seta, koji je trajao čak 21 minut! O čemu je Novak Đoković razmišljao u tim trenucima, bilo je pitanje američke novinarke. "Mislio sam verovatno kao i svi, ko osvoji ovaj gem pobediće i meč. Bio je to baš dug gem...", odgovorio je Đoković.

Nasuprot nasmejanog Đokovića, svoju izjavu Stanislas Vavrinka dao je u suzama. "Težak meč i težak poraz. Novak je neverovatno jak, dao sam sve što sam mogao od sebe i trudio se, ali eto, izgubio sam", kratko je prozborio.


Foto: sports.nationalpost.com

Plasmanom u finale US Opena Đoković je bar neko vreme odbranio prvu poziciju na rang listi, čak i u slučaju da Nadal osvoji turnir. Međutim, s obzirom na to da Španac do kraja sezone ne brani ni bod, a Đoković "hiljade", nije realno očekivati da naš as i ove godine kraj sezone dočeka kao "Broj 1".

To nije toliko važno - važno je da u utorak osvane kao sedmostruki gren slem šampion, a dvostruki pobednik US Opena!

Autor: B.B.
Izvor: Mondo
Foto: theguardian.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>