Ljubav

Style

Šta kad seks nestane iz veze?

Ljubav nije ključ dugog braka, već predanost, obostrano poštovanje i osećaj sigurnosti koji vam voljena osoba pruža.

Šta kad seks nestane iz veze?



Sudeći prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni u "Journal of Marriage and Famili", najvažniji faktori u održavanju dugog braka nisu ljubav i izgovaranje romantičnih reči, nego stepen odanosti i obavezivanja partnera .

I poznati seksolog Trejsi Koks veruje da ova otkrića imju smisla. Naime, nakon nekoliko godina svaki brak neminovno zapada u rutinu i hvata ga monotonija.Tome doprinose brojne dnevne obaveze, ali i problemi - ponajviše oni finansijski, a kao posledica tih poteškoća i seksualni problem, odnosno, manjak ili potpuni izostanak seksa.

U vremenu ekonomske krize koja je zatresla ceo svet finansijski problemi nisu retkost. Iz njih proizlaze i brojni drugi problemi, ali parovi moraju biti svesni da lakše pobeđuju kada se drže zajedno. Oni koji to znaju, ti preživljavaju i održavaju stabilan i dugoročan brak.

Naravno, kao posledica svih tih problema javljaju se i seksualne poteškoće. Kako objašnjava Trejsi Koks u teškim i kriznim vremenima najčešće dolazi do toga da seks u potpunosti nestane iz veze, a to je jako problematično i definitivno vodi do udaljavanja i na kraju do razilaženja.

I šta je onda rešenje? Trejsi Koks savetuje zajednički rad i zajednička nastojanja, odnosno posvećenost i obavezivanje u pravom smislu te reči. Naravno, važno je i da parovi rade na seksualnom životu.

Drugim rečima, moraju pronaći vreme za intimno druženje jer će ih to održati. A kad uz takvo ponašanje tu i tamo partneru verbalno date do znanja da ga volite, onda je vaš brak na jako dobrom i dugom putu.

Autor: M.P.
Izvor: T-Portal
Foto: prevention.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>