Svet

Region

Anđelina Džoli, Stiv Martin i Anđela Lensberi dobitnici počasnih Oskara

Glumci Anđelina Džoli, Anđela Lensberi, Stiv Martin i italijanski dizajner Pijero Tosi dobitnici su počasnog Oskara, saopštila je Američka filmska akademija.

Anđelina Džoli, Stiv Martin i Anđela Lensberi dobitnici počasnih Oskara



Počasni Oskari se dodeljuju onima koji su dali značajni doprinos filmskoj industriji kroz svoj domen rada. Džolijevoj, koja je osvojila 2000. godine Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Neprilagođena", biće dodeljena nagrada "Džin Heršolt" za humanitarni rad, dok će Martin, Lensberijeva i Tosi dobiti nagrade za dostignuća u karijeri, prenele su svetske agencije.

Njima će priznanja biti uručena na svečanoj ceremoniji dodele "Governors" nagrada 16. novembra u Holivudu.

Predsednica Akademije za film Šerin Bun Ajzaks rekla je da su nagrade "Governors" priznanje pojedincima koji su ostavili neizbrisiv doprinos u svojim oblastima.

Komičar Martin (68) igrao je u komedijama poput "Pink Panter", "Blimez" i "Prodavačica". Uprkos dugoj karijeri, Martin nikada nije dobio nominaciju za Oskara. Glumac je juče na svom Tviter profilu napisao da je ponosan što će mu biti uručen počasni Oskar.

Počasni Oskari se dodeljuju pre dodele filmskih nagrada, koja će zatvoriti sezonu nagrada u Holivudu, 2. marta naredne godine.

"Heršolt" nagrada se dodeljuje nekome iz filmske industrije ko je pokazao primeran humanitarni rad. Dobitnici ove nagrade između ostalih su Opra Vinfri, Elizabet Tejlor, Džeri Luis.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: insidemovies.ew.com

Viber

Izvor: Svet Plus


>