Region

Svet

Koncert Indexi i prijatelji tradicionalno u Sava centru 10. oktobra

Koncertni spektakl "Indexi i prijatelji" pod nazivom "Sve ove godine" producenta Tomislava Kašljevića, u oktobru nastavlja svoju tradiciju odavanja počasti kultnoj pop-rok grupi sa ex-Yu prostora!

Koncert Indexi i prijatelji tradicionalno u Sava centru 10. oktobra



Preostali članovi benda sa brojnim prijateljima će oživeti uspomenu na Davorina Popovića i nezaboravne hitove Indexa u Velikoj dvorani Sava Centra 10. oktobra. Početak koncerta je zakazan za 20 časova. Ulaznice za koncert po ceni od 1500, 1900 i 2300 dinara se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i svim prodajnim mestima Eventima.

Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić - Tifa, Seid Memić - Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.

"Ovo je koncert posvećen legendama!", kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata "Indexi i prijatelji" koji godinama pune dvorane širom regije.

"Od samog početka okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvijek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulom splitskom producentu Encu Lesiću koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita "Sve ove godine", po kojem ova serija koncerata nosi naziv."



Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obeležena je 50-godišnjica osnivanja Indexa.

Interesantno je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia records izdala CD snimljen na jednom od koncerata pod nazivom "Indexi i prijatelji" i za taj projekat je producent projekta Tomislav Kašljević nagrađen Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom.

O tome da Indexi i njihov opus živi i danas najbolje govori uvek prisutan interes za sjajne koncerte "Indexi i prjatelji", rasprodane dvorane i svakako kultne pesme Indexa koje su već odavno postale hitovi naših prostora -  "Sanjam", "Svijet u kojem živim", "Bacila je sve niz rijeku", "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Balada", "Ti si mi bila u svemu naj", "Jutro će promijeniti sve" samo su neke od njih.

Po tradiciji, prvi koncert se održava u Zagrebu, 9. oktobra 2013. u koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog". Dan kasnije, 10. oktobra u beogradskom Sava centru, a 11. oktobra stiže na red Osijek, gde će se koncert održati u sportskoj dvorani "Zrinjevac".

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>