Zdravlje

Ljubav

Jutarnje greške koje usporavaju metabolizam

Na brzinu rada metabolizma utiče nekoliko činjenica koje uključuju starost, težinu i genetiku. Iako na starost i genetiku ne može da se utiče, na težinu može. Izbegnite greške koje usporavaju metabolizam još u jutarnjim satima i tako ćete postići željeni cilj.

Jutarnje greške koje usporavaju metabolizam



Kasno jedete

Preskakanje doručka je jedna od najgorih stvari koje mogu da se dese, jer to usporava metabolizam, a otežava mršavljenje. Kada jedete u roku od sat vremena, na taj način podstičete organizam da brže vari hranu i pretvara je u energiju koja vam je potrebna. Važno je imati u vidu da šolja kafe nije doručak, već obrok koji ima oko 350 kalorija. Probajte i da jedete redovno jer to omogućava stabilan nivo šećera u krvi. Ovo je bitno jer nagli pad šećera podstiče telo da potrebno gorivo dobije sagorevanjem mišića.

Ne vežbate

Istraživanje je pokazalo da pozitivan učinak na ubrzavanje metabolizma i brže sagorevanje kalorija traje do 24 sata nakon vežbanja, a jutarnje vežbe sagorevaju više kalorija od onih koje se izvode kasnije u toku dana. U jutarnju rutinu najbolje je da se uključe jače kardio vežbe, ali u kraćim vremenskim intervalima u skladu sa kondicijom.

Ne dižete tegove

Mišićna masa sagoreva kalorije, a dobije li se samo četiri i po kilograma mišićne mase, dnevno se sagori 100 kalorija više. U jutarnju rutinu uključite trening izdržljivosti i za desetak minuta metabolizam će raditi.

Autor: M.P.
Izvor: magazin.ba
Foto: FitnessWithNicholas

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>