Ostalo

Sme�no

Neraskidiva ljubav: Nakon 65 godina braka umrli u istom danu (Foto)

Bračni par Harold i Rut Nepke imali su šestoro dece, četrnaestoro unučadi i osmoro praunučadi. Njihova ljubav trajala je više od 65 godina, a umrli su u istom danu.

Neraskidiva ljubav: Nakon 65 godina braka umrli u istom danu (Foto)



Nakon 65 godina braka, oba bračna i životna saputnika preminula su u nedelju, 11. avgusta, sa samo 11 sati razlike. Harold je preminuo u 7:30 ujutru u 91. godini, a Rut u 18:30 u 89. godini života. "Svi smo zaključili da to nije slučajnost", rekla je Karol Romi, jedna od šestoro dece.


Foto: news.yahoo.com

Cela porodica njihovu smrt doživljava kao nastavak neraskidive ljubavi. Naime, oni su se upoznali za vreme Drugog svetskog rata i razmenjivali su pisma kada je Harold bio na drugim kontinentima. Skrasili su se u Fort Rikoveriju u Ohaju, gde su oformili porodicu i odgajali decu.


Foto: gma.yahoo.com

"Verujemo da su želeli da budu zajedno i u narednom životu kao i u ovom", rekla je Margaret Nepke, jedna od ćerki. "Bili su potpuno posvećeni i verni jedno drugom, sve te godine nigde nisu išli odvojeno", dodala je Romi.


Foto: news.yahoo.com

Par je sahranjen na groblju nedaleko od njihovog doma, a pogrebna povorka zaustavila se kod stare porodične kuće, prilikom čega su novi stanari spustili zastavu na pola koplja u znak poštovanja prema ovom paru.

Nepkeovi bi 20. avgusta ove godine proslavili 66. godišnjicu braka.

Autor: B.B.
Izvor: Svet
Foto: kirotv.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>