Ostalo

Sme�no

Više nije tajna: Ovako izgleda novi iPhone! (Foto+Video)

Na internetu se pojavljuje sve više fotografija i video zapisa koji nam otkrivaju kako će izgledati novi modeli "Apple"-ovih telefona koje će ova kompanija predstaviti 10. septembra.

Više nije tajna: Ovako izgleda novi iPhone! (Foto+Video)



U vreme Stiva Džobsa Apple-om je vladao 'kult tajnosti' i niko nije znao kako će izgledati proizvod koji će ova kompanija predstaviti niti koje će imati opcije. Ta je tajnovitost vremenom nestala te su pre predstavljanja poslednjih modela iPhonea i
Novi iPhone u boji šampanjca
iPadova internetom kružile brojne fotografije i videozapisi ovih uređaja koje je Tim Kuk prošle godine predstavio.

Iako neki smatraju da je ovaj nestanak tajnovitosti koja je okruživala "Apple" rezultat Džobsovog odlaska, većina analitičara kaže da je "Apple" s vremenom postao prevelik i da prodaje milione mobilnih uređaja koji, na putu od kineskih fabrika do prodavnica širom sveta prođu kroz ruke velikog broja ljudi te je u takvoj situaciji gotovo nemoguće sprečiti da informacije oko tih proizvoda procure u javnost.



Slična je situacija i sada - "Apple" još nije niti zvanično najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja, a danas svi već 'znaju' ne samo datum održavanja te konferencije, već i telefone koje će Tim Kuk i ekipa predstaviti.

Proteklih se dana i sedmica na mreži pojavio veliki broj fotografija iPhone-a 5S i 5C, a sada su se na YouTube-u pojavili i videozapisi u kojima su prikazani ovi telefoni, odnosno njihova kućišta. Objavljene fotografije i videozapisi pokazuju da će se iPhone 5S, osim dosadašnje crne i bele boje, prodavati i u zlatnoj boji, dok će iPhone 5C prodavati u plavoj, žutoj, zelenoj i drugim bojama.



Dosadašnje glasine govorile su da će naslednik iPhone-a 5 imati ekran iste dijagonale i rezolucije (dakle, 4 inčni retina ekran) i jači hardver, a nove informacije
7 činjenica koje niste znali o iPhone-u (Foto)
kažu da taj jači hardver uključuje A7 procesor koji je 31 posto brži u odnosu na dosadašnji model. Takođe, ovaj bi model trebao imati i bolju kameru, podršku za NFC (za mobilno plaćanje) i čitač otisaka prstiju.

Što se modela iPhone 5C tiče, glasine kažu da bi on takođe trebao imati isti ili sličan ekran kao i aktuelni model, plastično kućište i slabiji hardver - informacije o vrsti procesora ovog uređaja još nisu poznate, no sigurno je da će biti slabiji u odnosu na 5S i on navodno neće podržavati virtuelnog pomoćnika Siri.



S obzirom da je "Apple" do sada predstavljao samo jedan telefon godišnje, predstavljanje dva modela - od čega bi jedan trebao biti jeftiniji, a samim tim i dostupniji većem broju korisnika (pogotovo korisnicima na tržištima u razvoju) privlači veliku pažnju medija i analitičara te je predstojeća konferencija verovatno najzanimljiviji "Apple"-ov događaj u zadnje dve godine.

No, osim ovih modela, već se neko vreme govori i o iPhone-u 6 koji bi, navodno, trebao imati ekran dijagonale čak 4,8 inča te možemo očekivati da će, samo nekoliko dana nakon predstavljanja novih modela "Apple"-ovih telefona u septembru, internetom već početi kružiti glasine o novom iPhone-u, ali i o ostalim novitetima koje ova kompanija priprema - dva nova iPad-a i iWatch.



Autor: B.B.
Izvor: Dnevnik.hr
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>