Region

Svet

Region

Film Krugovi: Nagrada publike na Sarajevo Film Festivalu

Film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića osvojili su Nagradu publike, na upravo završenom Sarajevo Film Festivalu.

Film Krugovi: Nagrada publike na Sarajevo Film Festivalu



Film koji je nastao u koprodukciji Srbije, Nemačke, Francuske, Slovenije i Hrvatske, dobio je zavidnu ocenu publike od 4.86. Drugi na listi je bio film "Omar" reditelja Hanija Abu-Aasada, dok se na trećem našao kanski pobednik "Plavo je najtoplija boja" Adbelatifa Kečičea. Četvrti na listi bio je film "Epizoda u životu berača željeza" Danisa Tanovića.

U konkurenciji dokumentarnog filma nagradu je osvojio libanski film "Svet koji nije naš". Krugovi su savremena priča o jednom herojskom delu, i njegovim pozitivnim posledicama.

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Autor: M.P.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

krugovi

Povezane vesti:


>