Zdravlje

Ljubav & Sex

Namirnice koje možete jesti uveče, a koje neće ugroziti vašu liniju

Koliko vam se puta dogodilo da ogladnite u gluvo doba noći iako ste nebrojeno puta pročitali da posle 19 časova nije dobro jesti?

Namirnice koje možete jesti uveče, a koje neće ugroziti vašu linijuPadate u iskušenje da napravite sendvič ili uzmete neke grickalice, ali vas zdrav način života i briga o kilaži sprečavaju u tome, pa na kraju odete na spavanje gladni. Sve to ne mora biti tako! Postoje namirnice koje će vas zasititi, a neće zapretiti vašoj vitkoj liniji i neće omesti vaš san.

Ovsena kaša

Dokazano je da ugljeni hidrati oslobađaju serotonin koji umiruje mozak. Porcija ovsene kaše s mlekom najbolji je izbor pre spavanja.

Sok od trešanja

Istraživanje iz 2011. godine pokazalo je da dve čaše soka od trešanja dnevno (ujutro i uveče) povećava nivo melatonina koji san čini kvalitetnijim.

Toplo mleko

Čaša mleka je stari recept za bolji san. Osim što sadrži aminokiselinu triptofan koju povezujemo sa spavanjem, delovanje ovog napitka ipak je više psihološko.

Voće s košticama

Koštunjavo voće je puno magnezija koje ima umirujuće delovanje na mozak i poboljšava kvalitet sna. Bademi, orasi i kikiriki samo su neki od plodova koje uvek morate imati u kući. Važno je da sa njima ne preterujete.

Niskokalorični sir


Kad je reč o snu, kalcijum ima vrlo slično delovanje kao i magnezijum. Stručnjaci preporučuju oko 50 grama sira na dan koji možete jesti s krekerima.

Autor: B.B.
Izvor: cosmopolitan.hr
Foto: applebees.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle


>