Ostalo

Sme�no

Ukusni rekord: Ovo je najveća pica na svetu

Tim od osam kuvara u piceriji u Teksasu i zvanično je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer je napravio picu tešku 45 kilograma, prečnika 4,5 metra.

Ukusni rekord: Ovo je najveća pica na svetu



Tim od osam kuvara iz San Antonija u SAD napravio je najveću picu na svetu i oborio Ginisov rekord, koji je držala picerija iz Los Anđelesa.

Bilo je potrebno dva sata da bi se napravila pica od 4,5 metara i teška oko 45 kilograma. Tim vođen glavnim kuvarom i vlasnikom Kurtom Oefingerom, napravio je picu u Muzeju Ginisovog rekorda u kojem su zvaničnici potvrdili da je rekord oboren.

Picerija u Los Anđelesu koja je držala stari rekord, postala je omiljena kod slavnih ličnosti i Kurt se nada da će se i njegov trud isplatiti.

"Postaviti svetski rekord nije nešto što smo planirali, to se samo dogodilo dok smo radili ono u čemu smo najbolji. Kada sam shvatio da možemo da oborimo rekord, razmišljao sam kako možemo to da ozvaničimo ", rekao je vlasnik picerije.

Dodao je da je on lider tima koji je brinuo o vatri, dvoje su bili zaduženi za priloge, a dve devojke su im pomagale da imaju osnovna sredstva za rad.

Trebalo mu je godinu dana da smisli kakva je vatra najbolja za picu, ali da je bilo vredno kad je video osmeh na licima ljudi.

Autor: I.M.
Izvor: Telegraf
Foto: San Antonio Express-News/Robin Jerstad

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>