Region

Svet

Đule Van Gog: Neumereni smo u svemu

Beogradska rok grupa "Van Gog" ovog leta je izuzetno aktivna, a frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule otkriva nam planove za naredni period.

Đule Van Gog: Neumereni smo u svemu



Osim starih hitova popularnog benda, publika je na njihovim nastupima mogla da čuje i novi singl "Nešto vuče me dole", koji na pravi način najavljuje energiju novog studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje na jesen. U subotu uveče "Van Gog" će svirati na festivalu "Rok vilidž" u Banatskom Sokolcu, a posle toga nastavlja druženje sa fanovima širom Srbije. O utiscima sa letnjih nastupa u regionu, pevač i vođa grupe Zvonimir Đukić Đule kaže:

"Ne bih ovo nazvao turnejom, već uvertirom u ono što će tek uslediti sa novim albumom. Izuzetno smo zadovoljni, svirali smo u mnogim gradovima. Imali smo odlične koncerte u Tuzli, na Cetinju... Reči često znaju da budu šture i slike govore više od njih. Inače, za dvadesetak dana planiramo da objavimo spot za pesmu "Nešto vuče me dole" i još jedan novi singl, koji će se naći na našem novom albumu", najavljuje Đule.

Šta je to što još može da nas povuče na dno?

"Odupiremo se svi! Čak i u onima koji pokleknu, postoji atom energije koji im pomaže da ne potonu. Taj disbalans u sredini u kojoj živimo je, nažalost, uvek bio prisutan, kao i činjenica da kultura u ovoj zemlji nikoga ne zanima. Institucije više interesuju nekultura, prostakluk i nemoral, nego to šta jedan mlad čovek ima da kaže i od čega su sazdane njegove duboke emocije. Da li se one nalaze u knjizi, koju je napisao, muzici ili nekoj njegovoj slici. Žalim, ne toliko zbog nas, koliko zbog mladih ljudi, među kojima je mnogo talentovanih. Za razliku od njih, mi smo posle toliko godina osetili draž neizvesnosti i naučili da plivamo u vodi koja nas okružuje."

Bez obzira na to što kultura malo koga zanima, rokeri ne posustaju i izuzetno su koncertno aktivni...

"To je nesvesna potreba. Tihi bunt i bojkot. Ljude pokreće nezadovoljstvo. Mediji su doprineli posrnulom moralnom kodeksu, jer su dali prostor nepoznatim ljudima. Ne znam da li su poslati da sve upropaste ili, zaista, misle da bi oni trebalo da kroje kulturološko javno mnjenje. Srećom, ne pripadam tom miljeu. Možda je ovo poslednji alarm za pripadnike "sedme sile" da prestanu da favorizuju ljude od neukusa i da nebitnim sadržajima poklanjaju sav prostor, a zaobilaze ono što može da ostavi trag i što ima smila. Zaobilaze mladog i talentovanog čoveka."

Šta se krije iza radnog naziva vašeg novog albuma "Neumereni u svemu"?

"U svima nama postoji neki otpor, možda smo revoltirani zbog onoga o čemu smo upravo razgovarali. To je naš šaljivi odnos prema svemu, kao da smo svesni da tome nema leka. Mi u bendu smo, zaista, neumereni u svemu. "Rođeni uzbuđeni, sudaramo se s vremenom, čelom i temenom". Baš kao što kaže naša nova pesma. Izuzetno se radujemo novom albumu, koji će biti objavljen krajem oktobra ili početkom novembra. Doći će i taj dan, jer smo na novim pesmama zaista dugo radili", najavljuje pevač grupe Van Gog.

Autor: I.M.
Izvor: Novosti
Foto: M. Anđela

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>