Region

Svet

Viktor Troicki: Nikad se nisam osećao gore

Viktor Troicki otkrio je kako se oseća nakon što je dobio osamnaestomesečnu suspenziju igranja mečeva zbog navodnog odbijanja da se podvrgne doping kontroli.

Viktor Troicki: Nikad se nisam osećao gore



Vest o tome da je srpski teniser Viktor Troicki (27) suspendovan na osamnaest meseci zbog toga što je u aprilu ove godine na turniru u Monte Karlu navodno odbio da se podvrgne doping kontroli i da uzorak krvi, šokirao je celokupnu balkansku javnost. Šarmantni sportista samo je dao uzorak urina, ali ne i krvi, pošto je tvrdio da se u tom momentu nije osećao dobro.

Kazna za ovaj prekršaj koji je komisija donela po članu 2 Teniskog antidoping programa, srpskom teniseru ističe tek u januaru 2015. godine, a očekuje se i da će biti novčano kažnjen, kao i da će mu biti oduzeti bodovi sa mastersa u Monte Karlu. Troicki je potom najavio žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu tvrdeći kako mu je doktor preporučio da izbegne doping test iz zdravstvenih razloga. Iako se od trenutka u kom se našao u središtu navodne doping afere oglasio samo jednim saopštenjem za medije, Viktor je pristao da prokomentariše situaciju koja ga je snašla.

"Ovo je najteži trenutak u mom životu i karijeri. Naneta mi je velika nepravda i nadam se da će na suđenju u Lozani biti doneta odluka u moju korist", kaže ovaj sportista i tvrdi da nije koristio nedozvoljene supstance ili prekršio bilo koje pravilo rigoroznih teniskih pravilnika.

"Znam da sam nevin i nečuveno je ovo što mi se dogodilo. Nikada se gore nisam osećao i ovo je užasan period za mene. Mnogo mi je teško kad pomislim na sve to. Ipak, nastojim da se izdignem iznad ove situacije i ne mislim previše na ovo što me je snašlo. Pokušavam ponovo da treniram i ukoliko bude doneta povoljna odluka po mene, nadam se da ću nastaviti sezonu", priča talentovani teniser i otkriva ko mu pruža najveću utehu.

"Vreme provodim samo sa prijateljima, nigde ne izlazim. Biću u Beogradu još nekoliko dana", zaključuje Viktor koji je pre nekoliko nedelja raskinuo vezu sa svojom dugogodišnjom devojkom, manekenkom Sunčicom Travicom. Iako se spekuliše da je ona njega ostavila i to tek sada kada se Viktorova karijera našla u procepu, istina je potpuno drugačija. Troicki je taj koji je zbog brojnih obaveza  presudio njihovoj vezi i okončao je još početkom leta. Potom je uslikan na prestoničkom splavu Fresstyler sa izvesnom Jasminom Stojić, navodno vlasnicom jednog hotela u Borči, ali nijednu od ljubavnih saga koje mu se pripisuju trenutno ne želi da komentariše.

Autor: I.M.
Izvor: Story
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>