Region

Svet

Beer Fest Beograd 2013: Orthodox Celts rekorderi festivala!

Apsolutni veteran ovogodišnjeg Bir festa koji se održava od 14. do 18. avgusta je sastav "Orthodox Celts", kome će ovo biti jubilarni, deseti nastup na popularnoj manifestaciji.

Beer Fest Beograd 2013: Orthodox Celts rekorderi festivala!



Oni će zajedno sa još 43 izvođača zabavljati publiku na velikoj festivalskoj bini tokom pet dana programa na Ušću.

Festival na Ušću se održava 11. put, a Aca Seltik i bend su jedne godine preskočili, iako su prvobitno bili planirani i tada da nastupaju. Do sada je na beogradskom festivalu piva upriličeno 450 besplatnih muzičkih nastupa, a kako je ovo jedna od retkih manifestacija koja prednost daje domaćim izvođačima, čini se da su svi imali priliku da se pokažu.

Tako će ove godine publika moći da uživa u nastupima onih koji su se i ranije pokazali u najboljem svetlu, ali biće i nekoliko poznatih izvođača koji će debitovati na Bir festu.

Među onima koji prvi put nastupaju su Orkestar Bobana Markovića, "Legende", "Bjesovi", "Bad copy" i V.I.P., "Babe", "The Dibidus (ex Familija)". Iz regiona će prvi put nastupiti Alen Islamović i "Kad bih bio bijelo dugme", dok će kao gosti iz inostranstva svoje hitove izvoditi sastav "Bony M", predvođen pevačicom Mejzi Vilijams.

Ove godine organizatori su odlučili da reše problem prašine na koncertnom prostoru, te će obezbediti 100 kubika biomase kojom će se pokriti 3.500 kvadrata prostora za posetioce. S obzirom na to da festival poseti preko 500.000 ljudi, odlaganje prazne ambalaže je uvek problematično, pa će “Čistoća Beograd” postaviti 150 kanti za smeće.

U slučaju vrućina dobro će doći tri cisterne sa pijaćom vodom, a duž Bulevara Nikole Tesle biće i oko 400 znakova za signalizaciju.

Autor: I.M.
Izvor: Blic
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>