Region

Svet

Zdravko Čolić: Tereza Kesovija je moja miljenica

Zdravko Čolić priprema koncert u Dubrovniku koji smatra gradom u kom je počeo svoju karijeru, a napominje da od hrvatskih izvođača voli Parni Valjak, Džibonija, Olivera, i posebno izdvaja Terezu Kesoviju.

Zdravko Čolić: Tereza Kesovija je moja miljenica



Šta vam znači koncert u Dubrovniku?

"Mi smo u Crnoj Gori imali neku malu vikendicu, a bilo je neko takmičenje u Dubrovniku i tu sam ustvari zaradio svoj prvi honorar i odmah ga potrošio na Stradunu, čak mislim na neke sladolede ili kolače. Kada sam imao 18 godina i kada smo napravili grupu "Ambasadori", onda smo zajedno sa grupom "Indexi" svirali celo leto u Dubrovniku, na tek izgrađenoj plaži Ploče."

Koga od kolega u Hrvatskoj najviše cenite, od novijih generacija? Jeste li i koliko upoznati sa hrvatskom muzičkom scenom?

"Ja nisam baš poznat po tome da imenujem ljude, ali od ovih mojih generacija, izdvojio bih Parni Valjak, Olivera, Džibonija i naravno tu je Tereza Kesovija, koja je moja miljenica. Sa Terezom sam čak zajedno i pevao na nekim festivalima. Volim Terezu."

U čemu je tajna mladolikog izgleda?

"Ja to kampanjski, malo dobijem kilograme, pa ih se onda rešavam i tako stalno. Ali volim da trčim i pazim da živim što zdravije. Oduvek sam voleo sport i tome pridavao veliku važnost, a u mladosi sam se bavio fudbalom i atletikom."

Autor: M.P.
Izvor: Dubrovnik.net
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>