x
Kako sprečiti opadanje kose?
2. avgust 2013. 22:16
Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju.


Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

Autor: M.P.
Izvor: Life Press
Foto:after40.co

   
| More    
Spavanje treba da bude uživanje i odmor za telo i psihu, a nikako mučenje za organizam. Dužina sna treba da iznosi između sedam i osam sati, a položaj je najbolji na leđima ili boku.
15. april 2014. 22:23
Šta ženama, a šta muškarcima predstavlja privlačan i seksi izgled? Upravo se tim pitanjem ideala muške i ženske lepote pozabavilo novo istraživanje koje je sprovela Bluebella, internet stranica za prodaju donjeg veša i seks-igračaka.
15. april 2014. 16:26
Kako biste skinuli višak kilograma pred leto, ne treba da se izgladnjujete već samo da počnete da ispijate neke od sledećih magičnih napitaka Mršavljenje pred leto je noćna mora mnogih žena.
14. april 2014. 21:39
Ako želite da posvetlite kosu možete to učiniti na potpuno prirodnom metodom, bez oštećenja zdravih vlasi. Umesto da isušujete kosu hemikalijama i dodatno je uništavate, otkrivamo vam uz koje prirodne sastojke vaša kosa može postati svetlija.
14. april 2014. 16:35
Dosadilo vam je više da budete solo, ali ne znate gde da pronađete muškarca? Ne brinite, stručnjaci su i za vas pripremili nekoliko interesantnih saveta.
14. april 2014. 00:36
Detoksikacija je jako bitna za vaš organizam, a proleće je period kada je bitno da obratite pažnju na navike koje se tiču hrane i detoksikacije. Prave namirnice pomažu u tome.
13. april 2014. 14:58
U susret Beogradskom maratonu vodeći brend adidas je samo za svoje članove running team-a, organizovao shopping night sa popustom i do 30 odsto.
13. april 2014. 08:57
Mlađi muškarci i starije žene uvek izazivaju više kontroverzi nego kad je situacija obrnuta, pa se mnogi pitaju zašto zapravo neki mlađi muškarci vole žene koje su dosta starije od njih. Osim onog politički nekorektnog izraza o koki i supi, razloga ima puno.
12. april 2014. 21:24
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a pogotovu za decu. Istraživanja pokazuju da deca koja redovno doručkuju imaju bolje pamćenje i mnogo brže uče. U Srbiji petina dece ne doručkuje uopšte.
12. april 2014. 14:55
Bivša manekenka Hajdi Klum je otkrila javnosti da su cipele njena slabost, pa s obzirom koliki broj cipela poseduje ona se iskreno nada da će njene ćerke nositi isti broj kao ona, jer ne želi da njeno "bogatstvo" propadne.
11. april 2014. 22:00

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Models - Zli marsovac


Svakim danom 00:00

Novi spot grupe Models za pesmu "Zli Marsovac"

Miligram - Vrati mi se, nesreć


Nedelja 00:00

Novi spot Miligrama za pesmu "Vrati mi se, nesrećo!"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus