x
Kako sprečiti opadanje kose?
2. avgust 2013. 22:16
Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju.


Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

Autor: M.P.
Izvor: Life Press
Foto:after40.co

   
| More    
U održavanju higijene usta najbitnije je redovno pranje zuba, ali i ispiranje usne duplje, kako bi se uklonile nakupljene bakterije, koje su glavni uzrok neprijatnog zadaha.
24. jul 2014. 20:07
Bogati momci ne nose sa sobom samo lepe stvari, sem šarma i toga što su poželjni među ženama, kada je o ozbiljnim vezama reč, oni imaju i svoje loše strane koje vam se neće dopasti.
24. jul 2014. 14:07
Ne mora svako jutro da počne užurbano i da imate tek toliko vremena da se obučete i izletite na posao. Postoje određene stvari koje bi svaka žena volela da ujutru dobije od svog muškarca.
23. jul 2014. 20:29
Voda je najzdravije piće i verovatno jedino koje pomaže da oslabimo, a pri tom se kilogrami ne vraćaju, tvrde stručnjaci. Ova "magična" tečnost na prirodan način potiskuje apetit i razgrađuje masnoće. Naučnici tvrde da smanjen unos može da dovede do taloženja masnih naslaga.
23. jul 2014. 18:52
Cenite slobodu koju imate, ljubav ne može da dođe na silu i kad joj vreme nije, zato čekajući je, ne propustite da uživate u samoći. Ako za vas sudbina još nije našla par, ne očajavajte.
22. jul 2014. 22:11
O njoj se uglavnom sve zna. Rodila se sa nesvakidašnjim darom da može da vidi ljude upravo onakve kakvi zaista jesu. Dovoljno je samo nekoga da vidi, ili čuje telefonom i da zna kompletnu prošlost, ali i budućnost ne samo te osobe, već i svih osoba u tom okruženju.
22. jul 2014. 18:29
Uskoro će svaka seksualno aktivna osoba moći da ode do prve prodavnice ili trafike i nabavi kondom koji ne samo da štiti od neželjene trudnoće, već i od raznih polno prenosivih bolesti, a ubija i virus HIV-a.
22. jul 2014. 13:47
Iako se odglumljeni orgazam najčešće pripisuje ženama najnovije istraživanje pokazuje da više od 30 odsto muškaraca zna da glumi u krevetu. Rezultati nedavnog istraživanja koje je sprovedeno u Njujorku pokazuju da čak 30 odsto muškaraca takođe glumi orgazam.
21. jul 2014. 20:51
Kada vaše lice izgori na suncu, postoji nekoliko stvari koje biste mogli da uradite kako bi ublažili opekotine i crvenilo. Obloge od mleka i kreme na bazi aloe vere smiriće vaše opekotine, a evo i kako treba da se našminkate, ako ste baš tog dana izgoreli na suncu.
21. jul 2014. 13:54
Ukoliko svoju liniju još uvek niste spremili za bikini predlažemo vam jednu efikasnu vežbu za stomak koja će pomoći vašim trbušnim mišićima da se zategnu i oslobode viška masnih naslaga.
20. jul 2014. 23:19

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Models - Zli marsovac


Svakim danom 00:00

Novi spot grupe Models za pesmu "Zli Marsovac"

Vlado Georgiev - Iskreno


Svakim danom 00:00

Novi spot Vlada Georgieva za pesmu "Iskreno"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus