x
Kako sprečiti opadanje kose?
2. avgust 2013. 22:16
Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju.


Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

Autor: M.P.
Izvor: Life Press
Foto:after40.co

   
| More    
Seksepilna Skarlet Johanson ili model iz sna Miranda Ker, srećnice su jer imaju savršeno telo, zar ne? Sada su to potvrdila i najnovija istraživanja, bar kada je reč o idealnom obliku grudi.
23. septembar 2014. 16:09
Nisu samo žene te koje pate od gubitka kose, činjenica je. Do opadanja kose najčešće dolazi radi stresa, konzumacije lekova, nedostatka minerala, bolesti i ishrane i to ne možete baš u potpunosti sprečiti, ali možete umanjiti.
23. septembar 2014. 11:32
Devojčica Anastasija Kostić, oslepela je nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživela sa samo 3.5 meseca, a koja je na malenu devojčicu ostavila velike posledice.
23. septembar 2014. 00:19
Umesto da sebe stavite na rigoroznu dijetu i intenzivno vežbanje, možda biste trebali da razmislite da ovih sledećih sedam trikova uvedete u svoju svakodnevnu ishranu.
22. septembar 2014. 20:22
Intelektualni razvoj deteta teče do dvanaeste godine i prolazi kroz različite faze. S druge strane, razvoj senzornih i motornih sposobnosti završava se ranije. Pri kraju druge godine, dete je već ovladalo većinom potrebnih motornih veština.
22. septembar 2014. 15:05
Osnovna nega tela podrazumeva svakidašnje čišćenje lica i celog tela. Pored toga, tu se ubraja i briga o kosi i noktima. Naravno, sve ovo zvuči poznato i svi znamo da je potrebna nega kože i kose, međutim, da li to radite pravilno? I da li koristite prave preparate koji su upravo namenjeni Vašim potrebama?
22. septembar 2014. 14:05
Sigurno su i vas kad ste bili mali upozoravali da se ispravite dok sedite i hodate. Danas ćete shvatiti da su itekako u pravu, jer su takva upozorenja ipak imala smisla.
22. septembar 2014. 12:46
Svi znamo da ni u čemu ne treba preterivati i da bi najbolji način gubitka kilograma bila promena ishrane i životnog stila. Ali često ne možemo da sačekamo da vidimo rezultat, nego posežemo za brzopoteznim dijetama koje obećaju neverovatne rezultate.
21. septembar 2014. 23:00
Mnoge dame često imaju osećaj da uprkos raznoraznim dijetama i napornim treninzima, ne gube kilograme. Razloga ima puno, a lekari smatraju da problemi sa težinom mogu biti i zdravstvene prirode.
21. septembar 2014. 12:50
Današnjica nam je itekako otežala održavanje veze, s obzirom da živimo u digitalnom dobu. Stalno smo dostupni, vidljivi i izloženi konstatnom tekstualnom komuniciranju, pa je sve teže da nađemo granicu između preteranog dopisivanja i ne slanja poruka.
20. septembar 2014. 16:41

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Severina - Hurem


Svakim danom 00:00

Novi spot Severine za pesmu "Hurem"

Miligram - Vrati mi se, nesreć


Nedelja 00:00

Novi spot Miligrama za pesmu "Vrati mi se, nesrećo!"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus