x
Kako sprečiti opadanje kose?
2. avgust 2013. 22:16
Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju.


Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

Autor: M.P.
Izvor: Life Press
Foto:after40.co

   
| More    
Takozvana rupa između butina odavno važi za poželjno merilo kada je savršen ženski stas u pitanju, pa je tako "thing gap" odavno popularan. Danas, ovaj trendi look možete čak i da kupite!
24. april 2014. 15:11
Većina parova koja je zaljubljena, ne shvata kada ljubav prerasta u opsesiju i zavist, a nedavno su naučna istraživanja pokazala da je veoma tanka linija između opsesivnog stanja i iskrene ljubavi.
23. april 2014. 23:16
Lupita Najongo nakon što je dobila svog prvog Oskara u karijeri, zvanično je prema pisanju časopisa People, proglašena i za najlepšu ženu na svetu u 2014. godini, a samim tim krasiće i naslovnu stranu prestižnog magazina.
23. april 2014. 20:37
Izgled možete da promenite za kraće vreme od onog koje vam je potrebno za stavljanje fotografije na društvene mreže. Zaista. Radi se o malim trikovima lepote uz koje ćete se osećati mlađe, privlačnije i bolje!
23. april 2014. 12:02
Odlika modernog života je brzina, a gomilanje obaveza, jurenje sa jednog mesta na drugo uglavnom vodi ka stresu, a stres ka depresiji. Ako imate poblem sa stresom probajte ovih deset saveta na sebi.
22. april 2014. 22:52
Želite li da vladate svojim seksualnim životom? Da budete gospodar istog? Ako je odgovor potvrdan, moraćete što pre da usvojite ovih šest seksi zapovesti.
22. april 2014. 13:12
Trenirali ste dugo vremena, ali vam na kraju uvek ostane onih par kilograma viška koje je prava muka skinuti. Postoje načini i za te mukotrpne kilograme, a potreban je samo trud.
21. april 2014. 22:55
Većina dama zna kako je kada se pretera sa čupanjem obrva pa mukotrpan proces njihovog izrastanja radi prirodnijeg i gušćeg izgleda kakav se danas traži, ume da potraje večno. Zato ne čudi najnoviji trend presađivanja obrva, jakih i gustih, nalik onima kakve nosi jedna od najpopularnijih manekenki današnjice Kara Delevinj (21).
21. april 2014. 11:49
Polako prolaze svi praznici, a pošto se leto bliži, višak kilograma kod pojedinih dama predstavlja ozbiljan problem. Postoji nekoliko trikova koje vitke osobe primenjuju, a koje bi vama mogle da pomognu u skidanju viška kilograma.
21. april 2014. 11:39
Nije zabluda da ljubav dolazi iznutra, a žene koje to znaju magnetski privlače muškarce.Sigurno poznajete barem jednu damu za koju ne možete reći da je najlepša na svetu, ali čini se da su joj muškarci izuzetno naklonjeni.
20. april 2014. 21:55

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Anabela Atijas - Lujke moje


Svakim danom 00:00

Novi spot Anabele Atijas za pesmu "Lujke moje"

Severina - Hurem


Svakim danom 00:00

Novi spot Severine za pesmu "Hurem"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus