x
Kako sprečiti opadanje kose?
2. avgust 2013. 22:16
Ćelavost jeste genetički problem, ali zdrave životne navike i ispravna ishrana mogu igrati veliku ulogu kad je rast i gubitak kose u pitanju.


Isto tako pojedini šamponi, maske i regeneratori za kosu mogu sprečiti opadanje kose.

Proteini

Kosa je sačinjena od proteina, a nedostatak istog može prozrokovati opadanje kose. Dodajte u ishranu namirnice životinjskog porekla koje su bogate proteinima, kao što su meso i mlečni proizvodi.

Vitamin C

Vitamin C se takođe nalazi u zdravoj vlasi, ako vam je kosa slabašna, jedite puno citrusnog voća, kao što su limun, pomorandža, mandarina. Posebno bogate vitaminom C su zelene paprike i nikako ih nemojte izostaviti.

Vitamin B

Biotin i B kompleks su neophodni za rast kose . B3 poboljšava cirkulaciju temena i podstiče rast kose. Najbolje bi bilo da uzimate suplemente B vitamina.

Gvožđe

Jedite hranu bogatu gvožđem kao što su kajsije, džigerica i grožđice, ali pazite da ih ne kombinujete sa mlečnim proizvodima jer oni neutrališu gvožđe. Kombinujte ih sa citrusnim voćem i vitaminom C.

Voda

Kao i za sve ostalo voda je veoma zdrava za rast i kvalitet kose. Ovo je samo još jedan od razloga da uzimate 4-8 čaša vode dnevno.

Vitamini A i E

Vitamin E poboljšava rast kose možete ga čak nabaviti u tečnom stanju i utrljavati na vlasište, dok vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom.

Hormoni

Hormoni u organizmu uveliko utiču na rast kose. Manjak hormona smanjuje rast kose, a višak povećava. Ženama se mogu dodati bio-identični hormoni, ali se moraju napraviti detaljni testovi krvi. Pokušajte ipak prirodnim putem da nadomestite estrogen kojeg ima u batatu poznatom kao slatki krompir.

Izbegavajte

Kao ni za sve ostalo cigarete i alkohol nisu dobri ni za rast kose. Pušenje usporava cirkulaciju krvi što može popešiti opadanje dok alkohol takođe ima štetan učinak.

Autor: M.P.
Izvor: Life Press
Foto:after40.co

   
| More    
Pogledate se u ogledalo i vidite preveliku pozadinu, ružna kvrgava kolena, smešne nesrazmerne nožne prste, celulit i još mnogo toga? Ali, zanimljivo je šta istovremeno muškarac vidi na vašem telu.
1. avgust 2014. 14:37
Ukoliko samo jednom pokleknete i pojedete nešto što ne biste smeli tokom držanja dijete, teško će vam biti da se sledeći put oduprete ovim lošim navikama. Pokušajte da izbacite slatkiše, zamenite sladoled nekim voćnim jogurtom, a popodnevne grickalice jabukom.
1. avgust 2014. 00:00
Skoro svakodnevno žene uveravaju sebe u male ili velike laži, a širom sveta ta stereotipija laži gotovo je identična. Sve imamo iste probleme i muke, bežeći od njih govoreći sebi klišeirane laži.
31. jul 2014. 20:18
Veliki broj namirnica je prijatelj zdravog izgleda, ali nažalost retko kada smo spremni da se odreknemo ustaljenih navika i svoju kupovnu korpu napunimo isključivo takvima.
31. jul 2014. 15:49
Muškarci su vrlo liberalni kada je seks u pitanju. Nezavisno od godina, zahtevni su poput tinejdžera kome je svest pomućena najezdom hormona. Znači, ne mnogo.
30. jul 2014. 21:46
Koliko ste dobri u prepoznavanju znakova flertovanja? Jeste li sigurni da znate kada druga osoba očijuka sa vama? Prema rečima naučnika, i muškarci i žene su poprilično loši u čitanju znakova zavođenja.
30. jul 2014. 12:41
Iako muškarci uglavnom imaju određeni tip žene, s kojom će poželeti da provedu ostatak svog života, stručnjaci kažu da jači pol pre bilo kakve ozbiljne veze, moraju da prođu mnogo toga.
29. jul 2014. 19:25
Glumica i dizajnerka Milena Marić predstavila je letnju kolekciju nakita provokativnim fotografijama na kojima je pozirala sa fitnes trenerom Nemanjom Dunjićem.
29. jul 2014. 13:36
Iako su žene te koje najčešće dobijaju komplimente, i muškarci žele da budu pohvaljeni, a naročito kada ih izgovorite u zanosu strasti i time potvrdite koliko je dobar ljubavnik.
29. jul 2014. 00:01
Njčešći problem žena su slabi i krhki nokti ali uz ovaj jednostavan savet pomoći ćete svojim noktima da budu zdravi i čvrsti. Stručnjaci preporučuju ovaj efikasan recept za jačanje noktiju, koji pomaže već posle nekoliko tretmana.
28. jul 2014. 20:40

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Models - Zli marsovac


Svakim danom 00:00

Novi spot grupe Models za pesmu "Zli Marsovac"

Emina Jahović - Opet si sa njo


Svakim danom 00:00

Novi spot Emine Jahović za pesmu "Opet si sa njom"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus