Region

Svet

Viktor Troicki: Ljut sam, ali ostajem optimista!

Srpski teniser Viktor Troicki je danima jedna od glavnih tema u teniskim krugovima, a razlog je poznat.

Viktor Troicki: Ljut sam, ali ostajem optimista!



Viktor Troicki: Ne zaslužujem ovo što mi se dešava, želim da nastavim da igram!
Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je Viktora na 18 meseci zbog toga što je odbio da da uzorak krvi na doping kontroli proletos tokom turnira u Monte Karlu. Troicki je tada dao uzorak urina, ali je doktorki Jeleni Gorodijevoj, koja je bila zadužena da uzme uzorke od srpskog tenisera, poručio da se ne oseća dobro i zamolio je da to učini narednog dana. Viktor je tvrdio da je dobio uveravanja od doktorke da zbog nedavanja uzorka neće imati problema, ali se na kraju ispostavilo sasvim drugačije.

On je takođe rekao i da je od doktorke ohrabren da napiše pismo ITF zbog čega nije bio u stanju da da uzorak. Na kraju, Gorodijeva je dala sasvim suprotan iskaz, a Viktor tvrdi da se ona ponela tako zbog toga što je naknadno shvatila de je pogrešila, te da je u strahu od gubitka posla promenila iskaz na saslušanju.

"Bio sam 100 odsto siguran da je sve u redu, baš kao što je to bio slučaj i sa mojim trenerom Džekom Riderom, koji je bio u kontrolnoj stanici za doping zajedno sa mnom, bar tokom polovine čitave procedure. Na istom tom mestu sam dao krv već sledećeg jutra. Oba rezultata, i testiranja urina i testiranja krvi, bila su negativna, odnosno potpuno čista", rekao je Troicki u reakciji na odluku.

Posledice su katastrofalne. ITF je uz obrazloženje na 25 stranica objasnio zbog čeka je suspendovao Viktora (nije smeo da ne da uzorak istog momenta) koji je sa svojim menadžerom Koradom Čabušnigom najavio da će pravdu tražiti na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Rok za podnošenje žalbe je 14 dana od saopštenja odluke. Takođe, pažnju je privukao i slučaj dopingovanja hrvatskog tenisera Marina Čilića. Mediji u Hrvatskoj preneli su da je Marin bio pozitivan na doping testu na turniru u Minhenu, i to tako što je greškom uzeo pakovanje glukoze u kojoj je bilo i za sportiste nedozvoljenih supstanci.

Niko iz njegovog tima to nije primetio, pa je teniser pao na testu, ali je sve vreme od tada sarađivao sa ITF. Očekuje se da će mu biti oduzeti sve nagrade i bodovi od maja do avgusta, ali i da će moći da se takmiči već na mastersu u Montrealu, što je dogovorio sa čelnicima ITF.

"Sve sam već rekao. Nadam se da će sve biti kako treba u Lozani u sudu za arbitražu. Čist sam i verujem da će usvojiti žalbu”, rekao je Troicki za 24 sata.

Autor: M.P.
Izvor: 24sata
Foto: Reuters

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>