Zdravlje

Ljubav & Sex

Ovo će promeniti vaše mišljenje o bananama

Banane sadrže tri prirodna šećera - saharozu, fruktozu i glukozu u kombinaciji s vlaknima i daju telu potrebnu energiju.

Ovo će promeniti vaše mišljenje o bananamaIstraživanja su pokazala da konzumacija dve banane daje dovoljno energije za naporan 90-minutni trening. Stoga nije čudo da je banana voće broj jedan kod vodećih svetskih sportista, piše The Quoted Posts.

No, banana ima i druge hranjive materije i vrednosti koje mogu pomoći i kod raznih stanja ili bolesti.

Depresija

Depresija je bolest modernog doba i puno ljudi svakodnevno se bori s njom. Možete se puno bolje osećati ako pojedete bananu koja sadrži triptofan, vrstu belančevine koju telo pretvara u serotonin, a on pak poboljšava raspoloženje i generalno se osećamo srećniji.

PMS

Ako imate problema s PMS-om, pojedite bananu zbog vitamina B6 koji sadrži. On reguliše nivo glukoze u krvi koja utiče na raspoloženje čoveka.

Anemija

Banane takođe imaju i visok nivo gvožđa koji podstiče proizvodnju hemoglobina. Ako ste anemični, neka vam banane redovno budu na meniju.

Krvni pritisak

Ovo jedinstveno tropsko voće izrazito je bogato kalijem, a sadrži malo soli, što ga čini savršenim u borbi protiv krvnog pritiska. Američka Food and Drug Administration čak je i zvanično objavila da je banana dobar saveznik u borbi protiv krvnog pritiska i moždanog udara.

Zatvor

Zbog bogatstva vlaknima, banana pomaže i kod problema s probavom.

Mamurluk

Nakon noći lumpovanja i mamurluka uzmite bananu s mlekom i medom. Banana će umiriti želudac, a med balansirati nivo šećera u krvi.

Ugriz komarca

Pre nego što na ubod komarca nanesete kremu, probajte s prirodnim lekom, odnosno korom banane. Otečeno područje natrljajte unutrašnjom strane kore od banane.

Rashlađenje

U mnogim kulturama banana se smatra voćem koje rashlađuje. Tako trudnice na Tajlandu jedu banane kako bi se dete rodilo s normalnom telesnom temperaturom.

Autor: B.B.
Izvor: popularno.net
Foto: winkyboo.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>