Region

Svet

Džip kojim je sin Željka Mitrovića usmrtio Andreu Bojanić na veštačenju (Foto)

Narednih dana bi se trebalo održati veštačenje belog BMW X5 džipa Aleksandra Mitrovića koji se i dalje nalazi na parkingu zgrade Policijske uprave Beograd na Bulevaru despota Stefana, sakriven od očiju javnosti iza ograde od pleksiglasa.

Džip kojim je sin Željka Mitrovića usmrtio Andreu Bojanić na veštačenju (Foto)



Levo prednje krilo, kojim je najverovatnije udarena Andrea Bojanić, pretrpelo je oštećenje, dok je ceo levi far potpuno razbijen.

Ko je bila Andrea Bojanić, koju je usmrtio sin Željka Mitrovića
Stručnjaci kažu da je na osnovu činjenice da je telo Andree Bojanić od siline udarca odbačeno između 20 i 30 metara od pešačkog prelaza, moguće zaključiti da se vozilo kretalo brzinom od oko 60 kilometara na sat.


Foto: Dimitrije Goll

Željko Mitrović posetio sina u Centralnom zatvoru!
"Odbačaj od 25 metara podrazumeva brzinu kretanja vozila od 60 kilometara na sat, sa tolerancijom od 10 do 15 odsto, što je stav struke koji se može naći u literaturi svuda u svetu, pa i kod nas. To znači da pešak pri udaru putničkog automobila, koji se kreće brzinom od 54 do 66 kilometara na sat, po zakonu kosog hica može biti odbačen od 22,5 do 27,5 metara", kaže za "Blic" Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i predsednik Nadzornog odbora Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Andrea Bojanić (17) poginula je pre pet dana, kada je u nju džipom BMV X5 udario Aleksandar Mitrović (19), sin vlasnika RTV Pink Željka Mitrovića, u Ustaničkoj ulici u Beogradu.


Foto: Svet

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto Naslovna: Dimitrije Goll

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>