Svet

Region

Kejt Midlton rodila princa: Kraljevska porodica dobila naslednika! (Foto)

Vojvotkinja od Kembridža porodila se i na svet je donela zdravog dečaka, bebu koju je cela Velika Britanija, a i veliki deo ostatka sveta sa nestrpljenjem očekivao.

Kejt Midlton rodila princa: Kraljevska porodica dobila naslednika! (Foto)



Porodila se Kejt Midlton! Rodila se kraljevska beba!
Kejt Midlton je oko 6 jutros primljena u bolnicu "Sent Meri" u Londonu, a javnost je o tome obaveštena oko 8:30. Od tada se hiljade ljudi skupljalo kako bi dočekali kraljevsku bebu, a nešto više od 12 sati kasnije njihovo čekanje se isplatilo i javnost je obaveštena o tome da je Kejt rodila dečaka.


Foto: nationalpost.com

Kejt se porodila još u 16:42, ali je tradicionalno morala prvo biti obaveštena kraljica i ostali članovi kraljevske porodice, a tek onda mediji. Budući da je Kejt došla u bolnicu kada su trudovi već počeli porodila se prirodnim putem, iako je bio planiran carski rez.


Rodila je dečaka teškog 3.800 grama, a porođaju koji je protekao bez komplikacija prisustvovao je i vojvoda od Kembridža. "Njeno Kraljevsko Visočanstvo i njeno dete se osećaju dobro i ostaće u bolnici tokom noći", piše u zvaničnom saopštenju.


Inače, dečak koga je Kejt danas rodila treće je kraljičino unuče, a samim tim i treći u liniji za nasleđivanje trona. Ako isprati Princa od Velsa i Vojvodu od Kembrdiža kao kraljeve, on će biti 43. monarh nakon Vilijama Osvajača koji će nositi englesku krunu.

Autor: M.P.
Foto: Twitter
Foto naslovna: wall-height.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>