Svet

Region

Novaku Đokoviću ESPY nagrada za najboljeg tenisera

Najveći sportski ponos Srbije Novak Đoković izabran je za najboljeg svetskog tenisera u glasanju na američkoj televizijskoj mreži ESPN i dodeljena mu je poznata nagrada ESPY.

Novaku Đokoviću ESPY nagrada za najboljeg tenisera



To je drugi zaredom put da je srpski teniser izabran za najboljeg u branši. Novak je bio i u konkurenciji za najboljeg neameričkog sportistu, a to priznanje pripalo je Juseinu Boltu, sprinteru sa Jamajke.

Lebron Džejms bio je prva zvezda večeri. Džejms je izabran za najboljeg sportistu, najboljeg košarkaša NBA, a dodeljena mu je nagrada i za najbolji šampionski nastup u finalu. Iza Lebrona plasirali su se Migel Kabrera, bejzbol igrač Detroit Tajgers, Adrijan Piterson igrač američkog fudbala za Minesota Vajkingse i plivač Majkl Felps.

Đoković je nagradu dobio zbog dominacija na ATP listi i osvajanja Australijan opena u istorijskom finalu sa Rafaelom Nadalom. Većina ESPY nagrada dodeljuje se za uspehe u prethodnoj kalendarskoj godini, a to važi i za tenis.

Serena Vilijams izabrana je za najbolju sportistkinju i najbolju teniserku, najbolja ekipa je Majami Hit, a za najbolju utakmicu proglašen je šesti meč ovogodišnjeg finala NBA između Majamija i San Antonija.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf
Foto: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>