Region

Svet

Region

Još jedna nagrada za film Krugovi! (Video)

Na 10. Filmskom Festivalu u u Jerevanu u Jemeniji, koji je trajao od 7. do 14. jula, film "Krugovi" je osvojio Zlatnu kajsiju za najbolji film!

Još jedna nagrada za film Krugovi! (Video)"Krugovi" su savremena priča o jednom herojskom delu, i njegovim pozitivnim posledicama.

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva, ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela?

Film je domaću premijeru imao u okviru ovogodišnjeg FESTA.Autor: B.B.
Foto: Tuck Vision

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>