Svet

Region

Sem Mendes režira sledeći film o Džejmsu Bondu

Britanski reditelj Sem Mendes, koji je od filma "Skyfall" napravio jedan od najvećih hitova u istoriji, režiraće i naredno ostvarenje popularnog serijala o Džejms Bondu u kojem će ulogu slavnog agenta 007 ponovo igrati njegov zemljak Danijel Krejg.

Sem Mendes režira sledeći film o Džejmsu Bondu



Mendes, koji je 2000. osvojio Oskara za dramu "Američka lepota", prethodno je izjavio da će "Skyfall" biti njegov jednini film o Džejms Bondu. Njegov povratak u rediteljsku stolicu najavili su danas producenti filma i studio "Sony pictures".
Proslavljeni reditelj trenutno radi u Londonu na adaptaciji romana "Čarli i fabrika čokolade", kao i na postavljanju "Kralja Lira" u britanskom Nacionalnom pozorištu.

"Time što su mi dali dovoljno vremena da ispunim sve svoje obaveze u pozorištu, producenti su mi omogućili da režiram 24. Bonda", kazao je Mendes.

Novi nastavak serijala, koji zasad još nema naslova, trebalo bi da u bisokope stigne 2015. Scenario ovog filma poveren je Džonu Loganu, autoru scenarija "Skyfall"-a.

"Nakon neverovatnog uspeha Skyfall-a, veoma smo uzbuđeni što ćemo ponovo raditi sa Danijelom Krejgom, Semom Mendesom i Džonom Loganom", izjavili su producenti Majkl Vilson i Barbara Brokoli.

Blokbaster "Skyfall", koji je prikazan prošle godine, zaradio je više od 1,1 milijarde u svetu.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: cnn.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>