Svet

Region

Džejms Kameron: Holivud pogrešno koristi 3D

Slavni režiser Džejms Kameron kritikovao je zavisnost Holivuda od 3D tehnologije i ocenio da je taj format bio nepotreban za veći deo filmova snimljenih u toj tehnologiji.

Džejms Kameron: Holivud pogrešno koristi 3D



Kameron, čiji je hit iz 2009. "Avatar" uveo 3D na velika vrata, rekao je na forumu u Meksiko Sitiju da Holivud "ne koristi 3D tehnologiju kako treba", prenosi "Gardijan".

"Jedno je snimati u 3D formatu, a drugo je prebacivati u 3D. Studiji pokušavaju da zarade tako što teraju reditelje da koriste 3D, iako oni to ne vole ili im takva tehnika ne odgovara", rekao je on na konferenciji o dizanju i tehnologiji Tag Df.

"Filmovi "Čovek od čelika", "Ajron men" i ostali nisu morali da budu u 3D. Ako potrošite 150 miliona dolara na vizuelne efekte, film će već biti spektakularan i savršen", smatra on.

Fasciniranost 3D poslednjih godina je malo opala jer su studiji odlučili da efekte pridodaju u postprodukciji umesto da snimaju u stereoskopu kao što je to radio Kameron sa njegovim "Avatarom" koji je zaradio 2,7 milijarde dolara širom sveta.
 
Kameron sada radi na nastavcima "Avatara", a posle toga će 2017. publici predstaviti dugo planiranu adaptaciju sajberpank manga stripa "Battle Angel".

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Insessionfilm.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>