Region

Svet

Region

Budva na pjenu od mora stiže sve do Nemačke: Moguć i četvrti serijal? (Foto)

Snimanje trećeg ciklusa serije "Budva na pjenu od mora" privodi se kraju. Biće urađeno ukupno 40 epizoda, sa starim i novim licima, novim zapletima.

Budva na pjenu od mora stiže sve do Nemačke: Moguć i četvrti serijal? (Foto)



Obala južnog Jadrana se ovih, prvih dana leta, peni ispod oblaka, koji podugo već naizmenično puštaju kišu i sunce da grane. Ali i od novih žestokih sukoba žestokih momaka na vrućem asfaltu, novih velikih ljubavi i malih pakosti zavidnih. Ovo drugo talasanje izazvao je treći serijal popularne serije "Budva na pjenu od mora", koja je za kratko vreme osvojila region i koja će uskoro preći granice nekadašnje Jugoslavije.

Snimanje trećeg dela TV serije počelo je 1. marta. Biće ukupno urađeno 40 epizoda s puno akcije u visokom "morskom ritmu". To je i najjači deo serije, u kojoj su gledaoci dosad videli dva puta po 12 nastavaka.

"Napon je visok. Radi se danju i noću, snimamo na raznim mestima južne Crne Gore", kaže Milutin Mima Karadžić, producent i glavni glumac, koji tumači lik kontroverznog biznismena, Nikšićanina na moru, Sava Bačića. "Obećavam uzbudljivu priču u kojoj će biti spektakularne vožnje automobilima, jahtama, ljubavnih zapleta i prevara, mobinga, eskorta, ubistava... "Pašće" čak i jedno rođenje."



Poslednja klapa 3. ciklusa uslediće 22. jula, a onda ekipa kreće na odmor. Već u oktobru, TV kuće s prostora bivše Jugoslavije počeće sa emitovanjem. Seriju će, ističe Karadžić, preuzeti i televizije Albanije i Ukrajine, a u toku su pregovori s nemačkim RTL.

U novom ciklusu, uz proverene asove koji su sjajno odradili posao u prethodne 24 epizode, videćemo i nova lica. Žestokog negativca igra mladi Budvanin Dejo Ivanić. Tu je i Leona Paraminski iz Zagreba, koja će tumačiti čudesnu ženu koja će promeniti Savov život. Od novih lica tu su Ivo Gregurević, Frano Lasić, Viktor Savić, Dejan Lutkić, Andrija Milošević, Katarina Marković, Slovenka Maja Kljun, dve devojke koje nisu glumice, a odlično rade svoj posao - pevačica Marina Tadić i novinarka i bivša misica Jelena Kikić. U nastavku serije zaigraće i popularni pevač Nigor, koji tumači lik karakterističnog budvanskog taksiste.

"Došlo je do promena i u glavnom štabu", kaže Mima. "Scenaristu Stevana Koprivicu (uradio je šest epizoda trećeg serijala) zamenio je Đorđe Milosavljević. Reditelj (Milan Karadžić) priča priču, raspisuje dijaloge, sve funkcioniše sjajno."

Od starih likova tu su Ljilja Blagojević, Marko Nikolić, Dubravka Vukotić, Mladen Nelević, Branimir Popović, Sanja Jovićević, Momčilo Otašević, Andrijana Mugoša, Božo Zuber... Direktor fotografije je veliki majstor Mihailo Savić, što dodatno daje kvalitet seriji.

Svoje "uloge" imaju i biseri Crne Gore. U prvom redu Budva s bližom okolinom, Reževići, Grbalj, zatim Meljine, Cetinje, Skadarsko jezero...

"Svi su nekako shvatili da je ovo obostrani interes. TV serija je pored umetničkih kvaliteta, bogata jedinstvenim slikama lepe prirode i urbanih delova. To su svi shvatili, posebno u Opštini Budva, koja je uz MM Production i Vision Team, partner serije.



"Gledajući seriju, stiče se utisak da su utrošeni milioni evra, a sve košta mnogo manje. Upravo zbog sponzorstava, koja su velika", naglašava Karadžić.

Brojna ekipa, "razasuta" u sedam-osam hotela, nije imala većih poteškoća s lošim vremenom, koje su na jugu karakterisale česte kiše, oblaci, vetar - tokom celog proleća. Obezbeđeni su "rezervni prostori", snimano je kada treba i po predviđenom vremenu.

Malo veći problem predstavljale su građevinske mašine koje nisu stajale ni danju ni noću, sve do pre neki dan. Bageri, kobre, utovarivači, teški kamioni i druge mašine, remetili su snimanje. No, kako ističe producent, čak i na gradilištima su imali razumevanja i uvek bi "prikočili" kada se ozbiljnije ometa rad ekipe.

Mima Karadžić kaže da postoji mogućnost da se radi i četvrti deo serije. Stigle su, kaže, ponude gotovo svih TV kuća iz regiona i ozbiljno se razmatraju. "Videćemo kada završimo ovaj posao. Verujem da to dobro radimo, da će "Pjena od mora" tek zatalasati publiku na širokom prostoru. A onda, što da ne i - četvrti ciklus."

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>