Svet

Region

Elvisov kadilak, Lenonove naočare i Mekvinovi motori na aukciji

Na zaista jedinstvenoj aukciji naći će se i predmeti Džona Vejna, Merilin Monro, Džeka Nikolsona, Hantera S. Tompsona, Džimija Stjuarta, Berta Rejnoldsa.

Elvisov kadilak, Lenonove naočare i Mekvinovi motori na aukcijiKadilak Elvisa Preslija, stari kamionet Stiva Mekvina i naočare za sunce sa dioptrijom koje je nosio Džon Lenon samo su neki od stotinu predmeta poznatih koji će se idućeg meseca naći na aukciji u Kaliforniji.

Aukcijska kuća "Mekum" saopštila je juče da će izložiti i staviti na aukciju oko 2.000 predmeta u Santa Moniki 26. i 27. jula.

Kuća, koja je specijalizovana za prodaju kolekcionarskih automobila, smatra da će glavna "zvezda" aukcije biti Elvisov kadilak iz 1972.

Kralj rokenrola je taj auto vozio od 1972. pa do svoje smrti 1977. godine, a automobil je bio garažiran u domu Elvisovog menadžera, pukovnika Toma Parkera a potom u hotelu Hilton u Las Vegasu. Kasnije je poslat u Grejsland da bi 1999. bio prodat na aukciji sa drugim Elvisovim stvarima.

Elvisov kadilak je samo jedno od nekoliko vozila koja će se naći na aukciji uključujući ševrolet kamionet i dva motora Stiva Mekvina. Motor čiji je vlasnik bio Denis Hoper će se takođe naći na aukciji, zajedno sa automobilna Frenka Sinatre, Ringa Stara i Bet Dejvis.

Na aukciji će se naći i Lenonove "avijatičarke" iz 1970-ih, kolekcija Džona Hagnera u kojoj se nalazi kostim Kapetana Amerike iz 1944. i bič korišćen u filmu "Indijana Džons i poslednji krstaš".

Autor: I.M.
Izvor: Beta
Foto: Scienceblogs.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>