Svet

Region

Opra Vinfri najmoćnija poznata ličnost ispred Lejdi Gage i Stivena Spilberga

Opru Vinfri magazin "Forbs" proglasio je za najmoćniju poznatu ličnost, a na listi 10 najmoćnijih poznatih ove godine našlo se šest žena i četiri muškarca

Opra Vinfri najmoćnija poznata ličnost ispred Lejdi Gage i Stivena SpilbergaOvo je peti put da bivša TV voditeljka predvodi listu. Pevačica Lejdi Gaga je na drugom mestu, potom slede režiser-producent Stiven Spilberg i pevačice Bijonse i Madona.

"Niko drugi nema tu vrstu konzistentnosti i moći", rekla je Doroti Pomeranc iz "Forbsa" i dodala: "Svega tri osobe se na našim listama pojavljuju od 1999. To su Opra, Hauard Stern i Stiven Spilberg".

Pevačica i glumica Dženifer Lopez, koja je prošle godine bila na prvom mestu, sada je pala na 12.

Sa zaradom od 77 miliona dolara od juna 2012. do juna 2013. Vinfri možda nije zaradila najviše (ta je čast otišla Madoni koja je zaradila 125 miliona) ali je njen položaj u Holivudu i medijima izbacio na prvo mesto.

"Ona i dalje ima ogromnu količinu moći, a to je ono što mi posmatramo. Samo je snagom volje, vezama i sposobnošću jednu kablovsku TV stanicu pretvorila u imperiju", navode u magazinu.

I pored operacije kuka zbog koje je morala da skrati turneju Lejdi Gaga je zaradila 80 miliona dolara u poslednjih 12 meseci zbog čega je, zajedno sa armijom obožavalaca i moćnim prisustvom u društvenim medijima i mrežama, na drugom mestu liste.

"Ona je i dalje ogromna sila u pop muzici. Čak i kada ne peva, ljudi pričaju o njoj", objasnila je Pomeranc.

Spilberg, sa zaradom od 100 miliona, najbolje je kotirani muškarac na listi, pre Bon Džovija na sedmom, i Džastina Bibera, najmlađeg člana liste, koji je stigao na 9. mesto.

"Forbs" u sastavljanju liste uzima u obzir zaradu ali i prisustvo na društvenim medijima.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Nydailynews.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>