Region

Svet

Četiri decenije Yu grupe: Dok imamo snage, sviraćemo, pa makar i samo za svoju dušu

Legendarna "Yu grupa" na našim prostorima traje više od 40 godina. Jedan od rokenrol simbola Srbije i bivše Jugoslavije, sprema se za nove hitove i nastupe.

Četiri decenije Yu grupe: Dok imamo snage, sviraćemo, pa makar i samo za svoju dušu



Bivšu Jugu odavno je pokrila prašina, a za njima se prašina još diže. Braća Jelići, uz bratanca Peru, koji je davno zamenio svog oca Radovana, i dalje praše i prangijaju. Žestoko - rokerski.

Tu i tamo, drmne ih struja, ali se oni ne daju. Više od četrdeset godina. Najstarijeg Žiku, 8. maja ove godine na koncertu u Foči, u Republici Srpskoj, oborila je elektrika. Mogla je struja da drma koliko hoće, ali Žika je ipak "električar“. Drma na električnom basu već decenijama.

Nemoguća je misija naći bend koji na ovim prostorima ima duži staž od "Yu grupe“. Jedan od rokenrol simbola Srbije, ali i bivše Jugoslavije, svira i snima u regionu još od daleke 1970. godine.

"Da bi dugo trajali, na prvom mestu je bezrezervna ljubav prema poslu kojim se baviš, bilo da je to muzika ili nešto drugo, kaže Žika, a podržava ga brat Dragi. - Valja, takođe, imati volje i upornosti. Ali treba znati i šta hoćeš. Ukoliko nemaš cilj i ne znaš šta hoćeš, ne možeš ni da traješ", izjavio je Žika, jedan od najstarijih rokera na ovim prostorima.

"Da ovo ne radimo svim srcem, odavno bismo se umorili od roka", poručuju Žika i Dragi. "U ovom našem poslu se ne beleži staž, niti se čeka penzija. Dok imamo snage, sviraćemo, pa makar samo i za svoju dušu".

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>