Lepota

Ljubav

Prirodne maske od zelenog čaja za blistavu kožu lica

Zeleni čaj je bogat vitaminima i mineralima koji utiču na lepotu, sprečavaju bore, smanjuju vidljivost tamnih mrlja, ujednačavaju tonus kože i sprečavaju nastanak akni i opekotina.

Prirodne maske od zelenog čaja za blistavu kožu lica



Otkrijte nekoliko maski za lice od zelenog čaja, koje možete i sami da napravite.

Instant sjaj

Izmešajte tri kašike zelenog čaja s kakaom u prahu i kašikom bademovog ulja. Ukoliko nemate ove sastojke, alternativa može biti i majonez. Pomešajte kašiku lišća zelenog čaja s tri kašike majoneza. Nanesite masku na lice i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim isprite.

Podmladite kožu

Unutrašnji deo papaje pomešajte s ekstraktom zelenog čaja. Pobrinite se da vaša koža bude vlažna pre nanošenja ove maske. Masku držite na licu oko 15 minuta. Ova maska čini čuda za preplanulu kožu, pritom pružajući joj prirodni sjaj.

Uklonite bore

Ova maska pomoći će vam da ublažite vidljive znakove starenja, kao što su bore i sitne linije. Zgnječite tri jagode, dodajte kašiku zelenog čaja i malo meda. Napravite pastu i nanesite je na lice masirajući kružnim pokretima prema gore. Isperite nakon 20-30 minuta, a rezultati će biti vidljivi odmah.

Čista koža


Prokuvajte vodu i stavite u nju tri kesice zelenog čaja i koren đumbira. Iscedite smesu i nanesite na područja s aknama. Ovu masku možete koristiti i za posvetljenje ožiljaka.

Svež izgled

Jednu kašiku meda pomešajte s kašikom maslinovog ulja i dodajte jednu kašičicu zelenog čaja u prahu. Lagano umasirajte smesu na kožu i ostavite da deluje 20-30 minuta.

Autor: M.P.
Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: bloggosh.info

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>