Region

Svet

Vajtsnejk zatresao Kalemegdansku tvrđavu! (Foto)

Legendarni britanski sastav nastupio je pred 15.000 ljudi, gde je odsvirao neke od svojih najvećih hitova.

Vajtsnejk zatresao Kalemegdansku tvrđavu! (Foto)



"Hvala Beograde na gostoprimstvu. Ne daj nikome da te uplaši", rekao je publici pevač grupe Dejvid Koverdejl.

Sjajni bend "Whitesnake" održao je koncert na Donjem gradu Kalemegdanu pred 15.000 ljudi. Legendarni rokeri su svirali jedan i po sat i izveli neke od svojih najvećih hitova, poput "Here I Go Again", "Is This Lovež", "Forevermore" i ostalih. Publiku je prvo zagrejala grupa "Kraljevski apartman", koja je na kraju svoje svirke nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Dugo očekivani rok spektakl počeo je tačno u 22 časa i otvorila ga je pesma benda "Who", "My Generation". Nakon toga, krenulo je baš žestoko.

Na bini se pojavila grupa "Whitesnake" i njen frontmen Dejvid Koverdejl, koji su odmah krenuli na posao i to hitom "Give Me All Your Love". Ceo Kalemegdan upao je u delirijum a publika je počela da peva na sav glas.



Ređale su se numere "Ready and Willing", "Can You Hear the Wind Blow", "Don’t Break My Heart Again", da bi se onda Koverdejl obratio vatrenoj publici.

"Da li je ovo i dalje grad ljubavi?", glasno je rekao legendarni roker i zapevao hit "Is This Love".

Sledeća pesma koja je bila na repertoaru je numera "Gambler", posvećena preminulim članovima benda Melu Galiji i Paulu Koziju, a potom je publici opet obratio frontemen benda "Whitesnake".

"Ove godine slavimo 35 godina rada. Hvala vam na vašoj podršci", rekao je Dejvid, a zatim je sa ostatkom benda razvio zastavu grupe "Whitesnake" na kome se nalazio i srpski grb.

Nastavilo se u brzom ritmu. Publika je zajedno sa njenim miljenicima pevala hit "Love Will Set You Free", da bi posle uživala u solaži gitarista Daga Oldridža i Reba Biča, koji su odsvirali numeru "Pistol Down".

Usledila je zatim još jedna solaža, i to bubnjara Tomija Oldrižda, koji je svirajući numeru "Steal Your Heart Away" lupao u bunjeve, kako palicama tako i golim rukama, što je oduševilo mnogobrojne fanove.



Na scenu se zatim vratio Dejvid Koverdejl i uz pratnju akustične gitare otpevao čuveni hit "Forevermore". Nakon toga, usledio je miks pesama "Best Years", "Bad Boys" i "Children of the Night".

I najbolje je ostavljeno za kraj. Koverdejl, praćem žestokim zvucima, otpevao je pesmu "Fool For Your Loving", a odmah zatim i legendarni hit "Here I Go Again".

Verna publika je za bis nagrađena sa još tri pesme – "Ain’t No Love in the Heart of the City", "Soldier Of Fortune" i "Stil Of The Night".

Rok spektakl je završen numerom "Wishing You Well", a publici se obratio i sam Koverdejl.

"Hvala Beograde na gostoprimstvu. Ne daj nikome da te uplaši", rekao je sjajni pevač na kraju ovog spektakla pod kalemegdanskom tvrđavom.

Na koncertu su viđene i mnoge poznate ličnosti, kao što su Prljavi Inspektor Blaža, Dragi i Žika Jelić iz benda "YU Grupa", Nenad Knežević Knez, Rastko Janković. Vukašin Brajić, kao i Miki Perić.



Autor: I.M.
Izvor/Foto: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>