Region

Svet

Region

Snimanje filma Enklava u završnoj fazi (Foto)

U beogradskoj Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" scenama u kojima glumi Hristina Popović danas će biti završeno snimanje filma Enklava po scenariju i u režiji Gorana Radovanovića.

Snimanje filma Enklava u završnoj fazi (Foto)



Snimanje je započeto nedaleko od Valjeva 30. aprila ove godine i trajalo je 33 dana, od toga 22 u Valjevu, 4 u Negotinu (Rajačke Pimnice), i 7 u Beogradu.

"Najuzbudljiviji je bio rad sa četiri dečaka sa Kosova i Metohije. Čitav proces bio je obeležen snagom njihove neposrednosti i kreativnim iznenađenjima koje je trebalo kanalisati u zadate dramske tokove.

Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Miodrag Krivkapić su stvorili čvrstu ali neobično spontanu glumačku arhitektoniku filma koja je omogućila da se deca prirodno razigraju u svojoj dokumentarnoj autentičnosti. Ceo materijal odiše ovom glumačkom snagom koja dolazi još više do izražaja na likovnom fonu predela koje je izabrao Vladislav Lasić, scenograf filma, kaže Goran Radovanović, reditelj filma. On očekuje da će film biti gotov do kraja godine.


Goran Radovanović

Enklava obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Ove zajednice su jedine takve u celoj Evropi, a pripadnici policije Ujedinjenih Nacija i Evropske Unije neophodni su da bi čuvali ove teritorije. Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način.

Glavne uloge u filmu tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Nenad Jezdić, Goran Radaković, Meto Jovanovski (Makedonija), Cun Laici (Ćun Laići) (Kosovo) i deca sa Kosova iz enklava Filip Šubarić, Denis Murić, Nenad Stanojković, Milan Sekulić. Deca prvi put glume na filmu.

Film se realizuje u produkciji Sein & Hain Film iz Štutgarta, Nemačka, Nama Film iz Beograda, a u izvršnoj produkciji Art and Popcorn iz Beograda.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>