Ostalo

Sme�no

Apple predstavio iOS 7: Novi izgled i jednostavnije korišćenje

Apple je predstavio operativni sistem iOS7 za iPhone i iPad čiji je izgled mnogo razumljiviji za korisnike i pruža im ono što je odavno trebalo da im se obezbedi.

Apple predstavio iOS 7: Novi izgled i jednostavnije korišćenje



Neke funkcije kao što su Air Drop i P2P "šerovanje" radiće na poslednjim verzijama iPad-a, iPad mini-a i iPhona 5, ali generalno iOS7 radiće na iPhone-u 4 i 4s. Glavna caka je u tome što će neke opcije bolje funkcionisati na poslednjim hardverskim verzijama.

Iz Apple-a poručuju sledeće: "iOS7 biće dostupan kao besplatni softver za iPhone 4, iPad 2, iPad mini i iPod touch (pete generacije) ove jeseni. Neke funkcije neće biti dostupne za sve proizvode". Drugim rečima, korisnici starijih verzija Apple-ovih uređaja brzo će se umoriti od starog softvera pa je ovo zapravo dobar potez kompanije da "natera" korisnike da nabave noviji hardver.

Sada će novi iOS obuhvatati nekoliko pokretnih delova. Pre svega Apple će odvojiti Google od Siri-a u određenoj meri, a iTunes će verovatno raditi dobro. Safari je apdejtovan i većina aplikacija izgleda osveženo i novo. Sve u svemu, Apple je morao da izvrši pripreme za nove uređaje koje će izbaciti na jesen.

Autor: M.P.
Foto: zidnet.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>