Svet

Region

Doktor Haus ne dolazi u Srbiju

Planirani program festivala "Nišvil" se drastično menja jer Ministarstvo kulture Srbije nije prihvatilo projekat i odobrilo sredstva za finansiranje izvođača.

Doktor Haus ne dolazi u Srbiju



Festival je pored "Svite o tolernaciji i slobodi" u izvođenju Internacionanog Maximus Big Banda i hora, tokom vikenda otkazao i nastupe Kvarteta David-a Muray-a sa pevačicom Macy Gray, planiran za 15. avgust, kao i Blues Brothers Benda, planiran za 18. avgust.

Ipak, čini se da smo najviše izgubili time što su obustavljeni pregovori sa menadžmentom slavnog glumca i muzičara Hugh Lauri-a (poznatog po glavnoj ulozi u seriji Dr House), iako je on želeo da na Nišvillu promoviše svoj novi album, i pristao da za trećinu smanji svoj uobičajeni honorar.

Ova odluka Ministarstva nije direktno uticala na otkazivanje nastupa Džo Kukera, već festival u nedotatku generalnog sponzora nije mogao da u martu uplati nikakav avans, pa je termin planiran za Nišville (16. avgust) preuzeo Monte Karlo.

Natupi svih izvođača čije učešće do sada već najavljeno medijima i na sajtu Nišvilla ne dovode se u pitanje. Organizacioni tim festivala trenutno traži bendove koji bi mogli da popune mesta u programu što je sada, kada je većina poznatijih izvođača već zaključilo raspored koncerata do kraja jeseni, veoma teško.

Nišville će u narednih par nedelja pokušati da pronađe način da zadrži prepoznatljiv umetnički koncept festivala uz obilje besplatnih programa i naravno, uz besplatne džez radionice za mlade muzičare iz cele Srbije.

Autor: I.M.
Izvor: Alo
Foto: pickywallpapers.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>