Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Život posle prevare

Šta kada otkrijete prevaru? Kako da se oporavite od tog udarca? Allan i Barbara Pease u knjizi "Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjaju o ljubavi"  otkrivaju kako da se suočite sa bolom, prekinete ili ponovo izgradite vezu.

Život posle prevareUkoliko se odlučite da razlaz, posle bolne prve reakcije brzo ćete se oporaviti, ali lečenje rana ako želite da ostanete u vezi je period kada morate tačno da znate šta treba da radite.

Komunicirajte
Ako ne razgovarate o prevari i uzrocima, nikada nećete nastaviti odnos. Iskrenost je važna. Slobodno postavljajte pitanja, čak i ako znate da vam se odgovori neće svideti. Normalno, razgovor o prevari je bolan, ali je i nužan.

Bez optuživanja
Svaljivanje krivice nije dobro rešenja i neće rezultirati pozitivnim ishodom. To onemogućuje otkrivanje dubljih problema koji su najverojatnije i doveli do prevare. Zato – bilo da ste prevareni ili da ste varali – nikada se ne bavite nepotrebnim okrivljavanjem.

Bez naglih odluka
Nije dobro donositi odluke dok ste još u stanju šoka od prevare. sačekajte makar 7 dana i dobro razmislite šta ćete učiniti. Tek u takvom stanju bićete sposobni da donesete najbolju moguću odluku o budućnosti veze.

Prebolite svoju vezu
Veza kakvu ste imali pre zastrašujućeg saznanja je nestala je i nikada se neće vratiti. To je bolna spoznaja i morate je prihvatiti. Plačite, vičite i radite sve ono što će vam olakšati razdoblje žalosti.

Pišite
Ovo se najviše odnosi na muškarce kojima je teško da otvoreno razgovaraju o svojim strahovima i emocijama. Pošto je razgovor nužan, moguće je da ga obavite i pismeno. Napišite pismo, jasno iznesite osećaje, brige.

Autor: B.B.
Izvor: Super Žena
Foto: foxnews.com


Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>