Svet

Region

Forest Vitaker kao Martin Luter King?

Glumac Forest Vitaker najverovatnije će igrati borca za ljudska prava Martina Lutera Kinga u novom biografskom filmu koji će režirati Britanac Pol Gringras.

Forest Vitaker kao Martin Luter King?



Film pod nazivom "Memphis" (Memfis) biće sniman kao dokumentarna drama, na sličan način kao i "United 93" koji se bavio terorističkim napadom na SAD 11. septembra 2001. godine, prenosi "Gardijan".

Radnja filma će pratiti poslednje godine života ovog propovednika, aktiviste i borca za prava Afro-amerikanaca, kao i njegov poslednji miting u Memfisu. Luter King je ubijen 4. aprila 1968. godine. Džejms Erl Rej kasnije je optužen i osuđen za ubistvo. Preminuo je u zatvoru 1998. od hepatitisa C u 71. godini.

Porodica Martina Lutera Kinga protivi se Gringrasovom projektu jer smatra da Rej nije odgovoran za njegovo ubistvo. Kingovi potomci snimaju svoju biografiju u kojoj će ga predstaviti kao čoveka koji brine za mlađe naraštaje boraca za ljudska prava ali i za svoj brak. Naime, pričalo se da je King imao brojne vanbračne afere i da je dobijao preteća anonimna pisma.

Forest Vitaker je dobio Oskara za ulogu Idija Amina u filmu "Poslednji kralj Škotske", a trenutno snima film "Batler" Lija Denijelsa o Judžinu Alenu, batleru koji je tri i po decenije radio u Beloj kući.

I Denijels planira da snimi film o Kingovom ubistvu pod nazivom "Orders to Kill". U ovoj drami o teoriji zavere Hju Džekman treba da igra advokata Berija Pepera koji je decenijama tvrdio da su Kinga ubile nevidljive sile, uključujući i američku vladu.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug, Blic
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>