Region

Svet

Sonja Bakić: Osvojiću svet

Bivša učesnica "Operacije trijumf" Sonja Bakić priprema svoj album prvenac i prodor na inostrano tržište. U intervjuu priča kako je odbila nepristojnu ponudu tokom snimanja spota i tvrdi da spot koji je snimila za pesmu "„Prisoner", a u kom glumi voditeljka Nikolina Pišek, publiku neće ostaviti ravnodušnom.

Sonja Bakić: Osvojiću svet



"Nikolinina pojava u mom spotu je ideja jedne američke produkcije koja mi vodi karijeru u Rijeci. Sa oduševljenjem sam dočekala tu vest jer mi je Nikolina jako draga, a i njena atraktivnost i seksepil su nešto što bi svaki izvodjač poželeo da ima u svom spotu. Njena uloga je da zagolica maštu publike i dotakne neke tabu-teme, ali sve ćete videti 23. avgusta, kada će spot premijerno biti prikazan na MTV-ju".

Na snimanju spota dobila si nepristojnu ponudu od čoveka koji je želeo da finansira tvoj album. Da li je bio napadan?

"Taj biznismen iz Brazila je bio gost na koktelu posle snimanja spota. Ne mogu da kažem da je bio napadan, samo je rekao šta je imao i to je to. Ni u jednom momentu nisam mislila da je ozbiljan dok mi menadžerka nije skrenula pažnju. Neki ljudi imaju toliko novca da ne znaju šta će sa njim. Ne mogu da kontrolišem njihova pitanja, ali mogu svoje odgovore".

Tvoj album prvenac uskoro će biti objavljen u Srbiji, a neke pesme i na inostranom tržištu. Šta možemo da očekujemo?

"Pokušavam da se igram onim što je komercijalno i onim što volim, da to bude pitko i kvalitetno. Pokušaću da objedinim pop, elektro-rok i haus na svom prvom albumu koji ima deset pesama. Uskoro ću raditi i sa švedskim hitmejkerom Maksom Martinom, koji stoji iza većine pesama Britni Spirs, Pink i Keli Klarkson. Moj menadžment i ja još uvek razmatramo da li da ga uključujemo u ovaj album ili će naša saradnja biti samo na pesmama koje će se plasirati na strano tržište. Snimanje se bliži kraju, album će najaviti duet sa Tonijem Cetinskim, koji izlazi krajem leta".

Najavljivala si duet sa Ninom Badric. Gde je zapelo?

"Duet sa Ninom je bio planiran, ali je vest suviše rano dospela u medije i odustalo se od toga. Već imam jedan duet iza sebe, pesmu „Kiša" sa Ninom Petković, pa sam želela da uradim jednu muško-žensku kolaboraciju, što sam ostvarila sa Tonijem.

Na CD-u se kao autor pojavljuje i tvoj dugogodišnji dečko.

"Zajedno sa mojom porodicom, Siniša je uvek uz mene da me bodri i savetuje, ali sam najsrećnija što pored sebe imam nekog ko je takodje muzičar, s kim mogu da napredujem u poslu i da stvaram muziku. Nas dvoje smo autori većine pesama na albumu".

Koliko te je promenilo učešće u „Operaciji Trijumf"?

"Operacija" me nije promenila, samo me je naučila nekim stvarima. Iako nisam pristalica rijalitija koji podrazumevaju snimanje učesnika po ceo dan, svesna sam da je to najbolje što mi se desilo jer mi je omogućilo da izadjem iz anonimnosti. Slava me nije promenila, a sve što me čeka može samo pozitivno da se odrazi na moju ličnost".

Jesi li još uvek vezana ugovorom za „Emoušn" i kakve su tvoje obaveze prema toj kući?

"Emoušn" je kuća koja mi je omogućila mnogo i na tome ću im uvek biti zahvalna, ali oni više ne vode moju karijeru. O ugovoru i obavezama ne želim da pričam, ali svakako je postignut dogovor koji odgovara i jednoj i drugoj strani.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>