Region

Svet

Sunčane skale 2013 na Kanli kuli 29. juna

Dogovaranje oko ovogodišnjeg skraćenog izdanja popularnog hercegnovskog muzičkog festivala "Sunčane skale" je završeno. Za učešće je konkurisalo 250 izvođača sa najrazličitijih svetskih adresa.

Sunčane skale 2013 na Kanli kuli 29. juna



Manifestacija, ustanovljena pre 19 godina, do pre tri godine tradicionalno je organizovana na Kanli kuli, a potom na glavnom gradskom trgu. Kako je to usporavalo ritam grada, organizatori su predlagali da ove godine jednodnevni festival umesto tri dana, koliko je trajao ranije, izmeste na obalu, ispred hotela "Plaža". Kompromisno rešenje opet je Kanli kula, što je skuplje, ali svima izgleda najprihvatljivije rešenje.

"Sunčane skale" najavljene su za 29. jun, a za učešćena festivalu je konkurisalo 250 izvođača sa raznovrsnih svetskih adresa. Kvalitet će biti kao i uvek presudan za konačan odabir učesnika, kažu organizatori.

Za ovogodišnji festival hercegnovska TO izdvojila je 35 odsto sredstava. Opština duguje deo sredstava za minule tri godine, ali svi veruju da će i taj problem biti prevaziđen u dobroj saradnji.

Jelena Kažanegra i Pero Stefanović biće na ovogodišnjim "Skalama" predstavnici muzičke Crne Gore.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Suncaneskale.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>